torstai 3. heinäkuuta 2014

Milalle odotettavissa pentuja elokuun lopulle 2014 !

Ja jos hommassa on onnea reilusti matkassa niin samaan pentueeseen syntyy kahdelle isälle pentuja :) Mutta katsotaan nyt, lähteekö sieltä kummankaan siemen itämään, heinäkuun lopulla käydään ultrassa tsekkaamassa tilanne!

Uros vaihtoehto numero 1 on siis Nutukas Skoude "Koda". Koda on 6-vuotias jolla ei ole aikaisempia pentueita. Lonkat: C/C (indeksi 90)
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: PPM (Persistoiva pupillaari membraani, Sikiökautinen jäänne pupilla-aukkoa peittävästä rakenteesta.) Muuten OK (04/14)
Pompen tauti: a, terve polveutumisen perusteella
PRA-prcd (verkkokalvon etenevä surkastuma): a, terve polveutumisen perusteella

Luonnetesti: +209, laukausvarma (Koskinen & Lempinen, ikää testaushetkellä 3 vuotta, mm. hermorakenne +2, tasapainoinen)
Näyttelyistä: Junioriluokan H eli hyvä (Palojärvi Matti)

Koda asuu perheen yhteisenä kaverina ja hoitaa lenkittäjän virkaa. Saatiin mahdollisuus ottaa Koda mukaan astutuspuuhiin tänne kotiin ja oli kyllä todellakin tasapainoinen ja rauhallinen uros :) Tuntu ettei herraa hetkauttanut oikeen mikään ja täysin vieraassa paikassa vieraiden ihmisten kanssa se oli kuin kotonaan. Illalla, pitkän ja rankan viikonlopun jälkeen käytiin vielä ottamassa Milan omistajan kanssa kuvia sulhasesta ja kyllä muuten loisti silmät kun herkkupussi rapisi taskussa! :) Milan ja Kodan pennuista odotan yhteistyökykyisiä, tasapainoisia paimensukuisia. Ja koska mikään ei mene niinkuin kirjoissa eikä astutus Kodan kanssa aluksi ottanut onnistuakseen ja tämän ollessa Milan ensimmäinen ja samalla viimeinen yritys tiineyteen, varmistettiin tiinehtyvyys vielä meidän alkuperäisellä vaihtoehto B:llä. 

Ja uros vaihtoehto 2 on 10-vuotias, järjettömän hyvässä kunnossa oleva veteraani joka napsautti Milan nalkkiin parissa minuutissa empimättä eli Kaukametsän Yönsilmä "Walle". Wallella on yksi pentue ennestään eli Tuiskuturkin W-pentue (2n+5u). Wallen sisko tai veljet eivät ole vielä lisääntyneet.Lonkat: B/B (indeksi 108)
Kyynärät: ei tutkittu, pennuista 2/7 tutkittu tuloksin 0/0
Polvet: Tutkitaan heinäkuussa 2014
Pompen tauti: A, terve
PRA-prcd: A, terve

Näyttelyistä: avoimenluokan T eli tyydyttävä (Mattila Paavo)

Walle asuu poikansa kanssa samassa taloudessa ihan kotikoirana maalla. Nuorempana ollut vähän epäileväinen vieraita ihmisiä kohtaan mutta näin vanhemmiten minusta kohteliaan kiinnostunut vieraista, kävi meidätkin häntä heiluen moikkaamassa kun mentiin aitaukseen ottamaan siitä kuvia :) Olen yhden lapinreissun tehnyt Wallen jälkeläisen kanssa ja useamman tämän jälkeläisen kanssa - ennen Wallen tytärtä en oo koskaan minkään lapinkoiran tekevän sellaisella innolla ja intensiteetillä sille annettuja tehtäviä! Vilkas hurjapää muuttuu täysin tyyneksi ja 101% hommaansa keskittyväksi! Nyt kun näin Wallea kotioloissa sunnuntaina, ymmärsin, mistä moinen "taito" on tyttärelle periytynyt. Walle sulkee kaiken ympäriltään jos tietää saavansa makupalan emännältä ja saa suorittaa sille annettuja tehtäviä :D Aika liikuttavia, hurja moottori tehdä ihmisen kanssa yhdessä <3 Wallen kanssa asuva Oliver -poika onkin sitten rauhallisempi tapaus. Milan ja Wallen pennuista odotan selkeästi vilkkaampia mitä Kodan kanssa. Jos isäänsä tulevat niin moottoria yhteiseen tekemiseen löytyy varmasti!

Kaksoisastutuksia käytetään suomessa vielä harmittavan vähän, johtuen varmasti osaltaan niistä lisäkustannuksista, mitä tästä huvista koituu. Läheskään aina kaksoisastutukset eivät onnistu vaan pentueessa on vain jomman kumman uroksen pentuja, mutta jos hyvin sattuu, samalla tiineys ja imetysajalla saadaan maailmaan kaksi yhdistelmää samalla vaivalla. Nyt peukut pystyyn että Mila tiinehtyy ja sitten peukutetaan synnytystä ja sitten vielä sitä, että pentuja syntyisi molemmille uroksille :) Molemmat urokset olivat siis saman illan aikana nalkissa joten olen toiveekkaana että onnistui!

Mila ja Walle 
Koda liikkeessä


Mahdolliset pentukyselyt osoitteeseen erimoone at gmail.comEi kommentteja:

Lähetä kommentti