sunnuntai 21. elokuuta 2016

BH-koe 18.8 & Ruoveden ryhmänäyttely 21.8

Sellainen viikko tälläkertaa! Ilmoitin Ruutin pari viikkoa sitten varalle kahteen BH-kokeeseen ja yllätykseni olikin suuri kun viikko sitten sunnuntaina tuli viesti että olis paikka jos otetaan se vastaan. Kyllä siinä sitten kuitenkin piti miettiä, ottaisko vaiko eikö paikkaa vastaan - soitto kaverille ja sen jälkeen varmistusviestiä järjestäjälle.

No mutta enhän mä ollu yhtään varautunut koko kokeeseen :D Oikeasti, 4 päivää aikaa. Hups, BH-koehan on käyttäytymisosioltaan käytännössä yks pitkä liike jossa kaksi laahustavaa seuraamista, siihen päälle kaksi liikettä vielä. Henkilöryhmää ei olla treenattu ikinä. Paikallamakuuta ei ollu tehny kertaakaan noin pitkänä ja "yksin" kentänlaidassa kun toinen suorittaa. Mut. Se on semmosta, kokeillaan! Hyvällä mielellä ees :D Ja kyllä mä luotin siihen tuossa paikallamakuussa, miksi se ei pysyisi? :)

Saatiin arvonnassa numero nelonen joka tarkoitti tietty sitä, että meille oli ekana nakkina paikallamakuu ja sen jälkeen vasta yksilöliikkeet - BLA! Just se huonompi vaihtoehto, ei saa sparrattua yhtään siihen seuraamiseen . :P Mutta silleppä ei voi tietenkään ite mitään joten näillä mentiin. :)

Paikallamakuu ok niinkun ajattelin. Taluttimella seuraamista ollaan TREENATTU viimeksi 2009 ( :DD ) ja tiistaina vetästiin yks kaavio läpi - yllättävän hyvin! Pirteenä alusta, lopussa vähän läsähti joten ei sitten ihme että seuraaminen nro kaks oli vielä laiskempi - jätätti vähän ja annoin pari lisäkäskyä, varsinkin hlöryhmät ihmetytti sitä. Istuminen, maahanmeno ja luoksetulo OK. Kaikista muista liikkeistä eri tai eh, vapaanaseuraaminen t. Tuomarina siis Mikael Kallio, tykkäsin kyllä sen asenteesta - sano ennen kokeen alkua että bh kokeessa hän kattoo lähinnä sen, että koirat on hanskassa ja ne tekee mielellään hommia (ei siis mitään överi pilkunpiippaamista mitä mun ja Tuiskun BH-kokeessa 2008, eri tuomarilla siis.)

A-osuus lävitte ja kaupungilla nyt ei mitään ihmeellistä ollut joten Ruuti on täten BH TK1 Taikahallan Jäkälätassu. :)

IHAN pakko vielä kommentoida. En oo ollu PK-porukoissa viiteen vuoteen. Muistelisin että Lapualla 2008 järkätyssä BH-kokeessa ei hirveemmin rotua tuijoteltu ja tuomarikin erikseen kommentoi, miten hienoa tottista mun puudelilappalainen tekee. Okei, mun lappalainen ei kyllä tosiaan tehny ihan niin hienoa seuraamista mitä Tui aikoinaan MUTTA - Jos mahdollista, niin nyt oli kyllä tätä tuttua "roturasismia" havaittavissa - eihän oo mitään muuta oikeaa rotua, kun Saksanpaimenkoira. Ei tietenkään.
BH-koe on kuitenkin KAIKILLE, jokaiselle REKISTERÖIDYLLE (kyllä, myös sekarotuiset saa osallistua jos ne on rekattu FIXiin) avoin käyttäytymiskoe. Jos sen suorittaa hyväksytysti läpi joku muu kuin saksanpaimen, belggari, rotikka tai dobberi niin keneltä "oikealta" harrastajalta se on pois? :) Mekin tultiin vielä varasijalta kokeeseen "täyttökoirakoksi" joten ei edes viety oikean rotuiselta koepaikkaa. :)
Päivän paras kommentti oli ehdottomasti meidän läpäistyn B-osuuden jälkeen, vielä perään huudettuna: "SIITÄ SITTEN VAAN IPOA, SIIS SUOJELUA HARRASTAMAAN JA KISAAMAAN!". Elämänkokemusta tälläkin henkilöllä kaiketi pitäis olla, mutta tuollainen perään huutelu on ihan suoraan ala-aste kamaa - jajuu, annoin mennä kovaa ohi. :) Mä olen ylpeä mun hienosta, suomalaisesta, alkukantaisesta paimenkoirasta. Me ollaan kuljettu PITKÄ matka että päästiin BH läpi, olen mielestäni onnistunut kuitenkin tuon koiran kanssa vaikka aikaa siihen kuluikin :)
Ja hei, olettekos muuten tietoisia että sielä PK puolella oli muitakin lajeja kuin suojelu? ;) Ootteko koskaan kuulleet? Tiesittekö, että aika monella rodulla on oikeus kisata niissä lajeissa? Muunmuassa Suomenlapinkoiralla.

Mietin tuossa, että kyllä, jos vaan mahdollista niin meen yhä uudestaan ja uudestaan järkyttämään ihmisten koiraharrastusta BH-kokeen merkeissä näiden nuorempien lappalaisteni kanssa, ihan vaan koska mä voin. Ja ihan vaan siksi, että meillä on kivaa. :)

Henkilöryhmässä.
Kuva Teresa Rosenlund
 

Olempa vihuisen näköinen! Perusilme kaiketi ;D
Kuva Teresa Rosenlund

Tänään aamulla suunnistettiin vuorostaan Pöpön kanssa näyttelyyn Ruovedelle. Viimeksi koira oli Turun KVssa kehässä tammikuussa kasvattajansa kanssa ja mun kanssa seinäjoen kvssa :D Aika menee niin nopsaan ja tuntuu että koira on aina kalju sillon ku itellä olis aikaa ja mahiksia mennä näyttelyyn sen kanssa...

Avoimessa oli uroksia jopa neljä joten pienimuotoista kilpailuakin saatiin aikaan :) Alla arvostelu


Ruovesi RN 21.8.2016

Storywood Caro Nome 3v 3kk

"Erinomaiset rungon mittasuhteet omaava hyvänkokoinen uros. Selvä sukupuolileima, hyvä pää ja ilme, hyvin kulmautunut edestä, tilava runko, hyvä väritys, häntä ja takaraajat. Hyvä ryhti, liikkuu tasapainoisesti."

AVO ERI1, SA, PU2, SERT
Tuomari: Tanya Ahlman-Stockmari 



Nuan vaan! Valiouros oli ykkönen joten ei huonolle hävitty! Sertiä lähdettiin hakemaan ja se myös saatiin. Pikkuisen vaan mietittyttää, mitä on tässä välissä tapahtunut - Pöpö on aina ollut tosi helppo ja huoleton esitettävä mutta tänään reagoi vahvemmin muihin koiriin kuin ennen eikä suostunut syömään ihan jokaista namia kehässäkään :( Onneksi kuitenkin suostui esittämään itsensä hyvin mutta tarvitsee kaiketi mätsäreissä alkaa käymään sen kanssa muistin virkistämiseksi. Ei oo kivaa käydä kehässä jos koiralla on ihan paskafiilis - ja toki seuraavissa karkeloissa alan automaattisesti jännittämään, jänittääkö koira. :P No, eiköhän tämä tästä kuitenni :)

Alla isäni ottama "sertikuva" Pöpöstä. Hää toimi ekaa kertaa kuvaajana ja täytyy sanoa että siihen nähden onnistui loistavasti <3 Tarttee varmaan alkaa raahaamaan sitä näyttelyissä mukana kuvaamassa, mun koirista kun harvemmin kenenkään kameraan kuvia tarttuu :)

Kuva: S. Rinne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti