lauantai 30. toukokuuta 2020

N-pennut 5 viikkoa & nimiäiset

Eilen pennut täyttivät jo viisi viikkoa ja saivat sen kunniaksi toisen satsin matolääkkeitä. Viimeksi mainitsemani aivastelu ja köhähtely on reilusti vähentynyt viikon aikana ja luulen että kyse oli jonkunlaisesta kennelyskäviruksesta. Lääkityksiä ei toistaiseksi olla tarvittu ja ruoka maittaa koko porukalle hienosti. Tämä viikko on ollut viimeinen lomaviikko ja ollaan viihdytty päivittäin useampi tunti pihalla nyt kun on ollut kauniit säät! Pennut ja aikuiset viettää aikaa ulkona sulassa sovussa, naapurissa remppakoneet pauhaa ja pennut viipottaa päivä päivältä nopeammin. Puppyt vaikuttavat ihan super paljon rauhallisemmilta mitä edelliset, tai siis, nämä vaikuttavat normaaleilta pennuilta ja koot oli... Vilkkaita.

Sen verran ennen viikkokuvia ja nimien paljastamista vielä kirjoitan, että kyllä on vähillä omien koirien aktiviteetit ja liikunta :( Riiva nyt toki on taas vaihteeksi saikulla ja vähäisemmällä liikunnalla, pentu viihdyttää itsensä pienimpien kanssa, Piiku on muuten vaan ihan naatti ja Varma nauttii nukkumisesta ja syömisestä - JOO, mutta silti on huono omatunto! Mutta pennutkaan ei oo ikuisesti täällä joten haluan antaa niille nyt kaiken, mitä annettavissa on. Ensi viikolla pakkaan koko köörin autoon ja ajan Piikun omaan kotiin ja vietetään sielä osa ensi viikosta ja osa vielä viimeisestä viikosta tutustuen kissoihin, hevosiin ja isooooooon aitaukseen ulkona! Ja vaikka on huono omatunto omien koirien liikuttamisesta, samalla itkettää jo valmiiksi et näähän lähtee ihan just jo pois :( Miksi tää aika menee aina näin nopeasti...

Mutta! Viisiviikkoiskuvat, kuvissa myös viralliset nimet ja kuvien jälkeen selitykset nimille.


Erimoone Napapiiri "Reiru"Erimoone Nokkapokka "Hailu"


Erimoone Niskalenkki "Tinki"


Erimoone Näppituntuma "Friski"Erimoone Naamaraja "Iili"Erimoone Nyrkkisääntö "Holtti"Erimoone Nauruterapia "Hely"
Napapiiri viitaten astutuspaikkuntaan, isän asuinkuntaan ja Piikun synnyinpaikkaan.

Nokkapokka. Pokan kelirikkoista tietä pitkin ajeltiin Norjaan kun käytiin katsomassa talvilomalla 2016 3 viikkoista Piikua. 
Niskalenkki. Välillä asioista ja tilanteista pitää ottaa niskalenkki ja selättää ne. Tinki on semmonen lyhyt pätikkä, sumopainija joka on nahisteluissa useimmiten päälimmäisenä tekemässä niskalenkkejään.
Näppituntuma. Joskus täytyy mennä koirankasvatuksessa vähän näppituntumalla ja tämä kyseinen puppio oli ihan näppituntumalla synnytyskanavassa jonka vuoksi lääkäriin lähdettiin. Se oli lähellä mutta liian kaukana.
Naamaraja. Iili puuhailee enimmäkseen omiaan ja tykkää omasta seurastaan ja keksii omia koiruuksiaan. 
Nyrkkisääntö. Kaikilla on kasvattamisessa omat nyrkkisääntönsä. Ja isojalkainen, ainut tuplakannuksinen "holtittomat takakintut" poika on tietysti Nyrkkisääntö.
ja Hely, Nauruterapia. Ilman Nauruterapiaa ei oltaisi tästäkään kunnialla selvitty. Astutusmatka kuunneltiin Miittan kanssa Antti Tuiskun uusinta levyä repeatilla ja naurettiin lähes taukoamatta. Väsy oli kova ja matka pitkä mutta ei se mitään kun on hauskaa ja huikeaa seuraa! Tuhannet kiitokset Miittalle tähänastisista, susta on ollu huippu iso apu <3

Hely

zzz <3

Voi jesta tuon yhden sötnösiä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti