maanantai 12. syyskuuta 2022

Näyttelyviikonloppu Ähtärissä & Kihniöllä 3.-4.9

Ei liian usein käydä koiranäyttelyissä mutta sitten kun käydään niin käydäänkin kahtena peräkkäisenä päivänä xD


Ähtäriin Jari Forsille ilmoitin Vinskin (Vilunväre), Pulman (Luonnonlahja) ja Varman (Nereaneidon Taikausva)


Vinski, Erimoone Vilunväre, urokset avoin luokka

Kuva: IG life.of.fluffy.pack

"4v, pienikokoinen, musta vaalein merkein, sukupuolileima saisi olla selvempi, kevyt, lähes oikealinjainen pää, kookkaat korvat, hyvä kaula & selkälinja, kevyt runko, kokonaisuuteen sopiva raajaluusto, riittävä häntä, kesäturkissa, hyvä sivuliike, takaa ahdas, luonne rauhallinen."

AVO H (eli hyvä)


Kuva: IG life.of.fluffy.pack


Näyttelyyn lauantaina ajellessa tajusin, että Vinski on ollut 2 kertaa elämässä kehässä ja molemmilla kerroilla naistuomarilla. Vinski ällöää vieraita ihmisiä lähtökohtaisesti ja nyt olin viemässä sen kehään 3v tauon jälkeen ja vielä miestuomarille xD Noooo, mitä pienistä, ei nekään meistä.

Mutta kehässä meni super hyvin! Vinski oli keskittynyt minuun, sillä oli jopa hauskaa! Namit kelpasi ja kenellekkään ei tarvinnut isotella vaan tyyppi käveli hienosti omin jaloin itsevarmasti! Tuomarin käpälöinnistä se ei muuten piitannut mitään mutta kiveksiä tunnustellessa jätkä laittoi istumaan mutta sekin homma saatiin sujumaan ongelmitta. Aka olen todella positiivisesti yllättynyt Vinskin käytöksestä!


Nuorissa nartuissa näyttelydepyytin teki Pulma Riemuntytär eli E. Luonnonlahja.

Pulma on käynyt niin monissa mätsäreissä että itse esiintyminen ei jännittänyt mua lainkaan. Pesin sen muutama viikko sitten (kesän kaikki uimareissut ja paimennusreissut ja..) ja tokihan siitä lähti ihan reilusti pohjavillaa föönatessa, how unlucky. No, ajattelin että jos se Hn saa niin hyvä! Pulma oli elokuun alussa ihan megahyvässä kunnossa, niin turkillisesti kuin kropallisesti mutta lähestyvä "synnytys" on saanut takaosan jumiin eikä takajalat millään meinaa asettua "rennosti" vaan pyöristää lannetta ja takajalat on kropan alla :( Vaan minkäpä sillekkään mahtaa, just käytiin jäsenkorjaajalla ja tähän tilaan ei nyt muutenkaan auta kuin aika.



Pulma, Erimoone Luonnonlahja, nartut nuorten luokka

Kuva: IG life.of.fluffy.pack

"1v 7 kk, tumma parkki vaalein merkein, keskikokoinen, hieman kapea, oikealinjainen pää, hyvät korvat, erinomainen kaula, riittävä rungon vahvuus, hyvät raajat, liian korkea hännänasento (??????), kesäturkissa, kevyt liike, luonne oikea."

NUO EH (erittäin hyvä) NUK3 (kilpailuluokan 3)


Kovasti tuomari kehui että on porokoiran näköinen seistessä mutta ei haittaa kun on kuitenkin sukulaisrotu - ja ei siis pitäisikkään haitata! Tätä ei moni tuomari tunnu tajuavan. Liian korkeaa hännänasentoa vähän mietin mitä tarkoitettiin mutta who knows. Tavoite kuitenkin saavutettu ja jos kerran pyörähtäis kehässä ennen veteraaneja.



Ja viimeisimpänä esiintyi Varma, ensimmäistä kertaa veteraaneissa! Ikää nyt 11v 8kk joten olihan se nyt aikakin jo korkata! Veteraanisertien toivossa lähdettiin kokeilemaan kun ilmaiseksi pääsi nuorison rinnalla mutta...



Varma, Nereaneidon Taikausva nartut veteraaniluokka



"Lähes 12v, tumma parkki vaalein merkein, keskikokoinen, oikealinjainen pää, hyvät korvat, erinomainen kaula, hyvä runko & raajat, häntä saisi nousta liikkeessä enemmän, oikea turkinlaatu, antaa hieman matalaraajaisen vaikutelman, luonne oikea"

VET EH, VEK1



No vmp! Tommoses kunnos oleva mummo ja sit haukutaan mäyräkoiraksi. Tässä vaiheessa olin ihan valmis jättämään Kihniön väliin mutta onneksi Kati sai pään kääntymään ja sunnuntaina ajeltiin aamusta sitten vuorostaan Kihniölle ryhmänäyttelyyn. Tuomarina meillä piti olla Tapio Kakko (kasvattajatuomari) mutta perjantaina tulikin viime hetken tuomarimuutos ja meille vaihtui Maarit Hassinen, kehään olin ilmoittanut Varman lisäksi Riivan ja Velhon joille en sinällään edes tarvitse näyttelyistä mitään mutta onhan se välillä hyvä viedä paimensukuisiakin piristämään kehää!




Velho, Erimoone Työvoitto, urokset avoin luokka


Kuva: Elina Männikkö


"Hieman kevytluustoinen ja tiivis mutta kapearunkoinen uros jolla kevytpiirteinen pää, kapea kallo. Hyvät silmät ja korvien asento. Hyvä kaula. Suora selkä. Varsin tasapainoiset kulmaukset. Oikea peitinkarvan laatu, tällä hetkellä niukasti pohjavillaa"

AVO EH AVK2




Riivan ilmoitin avoimeen vielä kun ei se nyt niin mummokaan vielä ole ja vaikea esittää kaksi narttua samassa luokassa :D Riiva on vetänyt kesän juoksun jälkeen kropan ihan tilttiin ja sitä on nyt hoidettu Juulin (koirahieroja Juuli) ja Anun toimesta mutta ei ihan täysin saatu kuntoon vielä näyttelyihin mutta rutkasti paremmaksi!



Riiva, Erimoone Riivanhenki, nartut avoin luokka


Kuva: Elina Männikkö


"Hyväkuntoinen 9-vuotias narttu jolla kapeapiirteinen pää. Hyvät korvat & silmät. Kevyt kuono-osa. Hyvä kaula & etuosan rakenne. Kovin jyrkkä lantio ja lanneosa köyristyy liikkeessä & seistessä. Liikkuu yhdensuuntaisesti, tällä hetkellä karva laadultaan melko pehmeää. Miellyttävä käytös"

AVO EH AVK3



Varma, Nereaneidon Taikausva, nartut veteraaniluokka

Kuva: Elina Männikkö



"Erinomaisessa kunnossa esitetty mittasuhteiltaan oikea, hyvin feminiininen narttu, joka on rakentunut varsin tasapainoisesti. Oikea rungon muoto & kulmaukset. Oikea kallon malli mutta melko pitkä, loiva otsapenger häiritsee ilmettä. Hyvät korvat ja hieman pienet silmät. Liikkuu kevyesti, hieman kapeasti takaa. Kauniisti hoidettu karva"

VET ERI SA VEK1 PN4 VSP-VET VSERT



Kuva: Elina Männikkö


Joten tulihan se vetskuserti! Seuraavaan näyttelyyn ilmoitin, josko ensi vuodelle saataisiin ensimmäinen paimensukuinen veteraanivalio lapinkoira! <3




Kyllä tällaista mummoikoiraa kehtaa esitelläkkin <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti