lauantai 13. heinäkuuta 2013

Ekoja kuvia

Huh huh mitkä kaksi päivää takana! Edellinen päivitys on niin sekava että hyvä jos joku sai selvää! :D Avautumisvaihe kesti tosiaan 30h ja vesien jälkeen ei kunnon supistuksia alkanut tulemaan. Lääkärille mentiin puoli 11, kohdunsuu oli auki mutta pentu oli tukkeena, ihan oikeassa "tarjonnassa" oli ulos kuitenkin pyrkimässä. Annettiin pistoksena oksitosiiniä ja odoteltiin. Selkeästi oksitosiini tepsi ja "kunnon" supistuksia alkoi tulemaan, pentu ei tosin liikkunut kanavassa mihinkään suuntaan, siispä Ruuti laitettiin (jäätävän kyynelmeren saattelemana) untenmaille ja leikkaussaliin. Puolen tunnin päästä tuli puhelu "Täällä on kaikki hyvin, Ruutia ommellaan kiinni. Viisi urosta ja yksi todella äänekäs ja elinvoimainen narttu on loppusaldo" Voi mikä helpotuksen huokaus!! Klinikalle kun päästiin niin pentujen huutokonsertti kuului ulos saakka - ainakin on tahtoa! :) Kaikki ovat siis väriltään mustia erikokoisin ja värisin merkein, kaksi "punaruskeilla" merkeillä olevaa poikaa, kaksi tosi tumma naamaista poikaa, yksi selkeä vaaleamerkkinen uros ja nartulla on myös todella selkät merkit kasvoissa. Kaikilla tassuissa valkoista, rinnassa myös. Poikia on aika kehno vielä toisistaan erotella, kynsilakalla vedettiin pienet merkit eilen kun punnittiin ekan kerran. Pienin poika 300g ja suurin 390g, muut siitä väliltä. Eilen Ruuti oli arvatenkin väsynyt ja pennut kärttyisiä, maidon sain kuitenkin laskemaan juottamalla ehtaa maidonvastiketta nartulle ja näin pennutkin hiljenivät alta aikayksikön :) Ruuti hoivaa jo pentunsa itse, eilen jouduttiin vielä avittamaan pissan ja kakan tekemisessä.
Ruutilta poistettiin samalla kohtu eli ensimmäiset ja viimeiset pennut oli tässä.

Narttu jää kotiin, kaikki urokset vailla omia koteja ja ihmisiä. Yritän vielä illalla saada kaikista yksittäiskuvat :) Kahdelle pojalle on jo virallinen nimi varmistunut, nämähän tulevat olemaan R-pentuja isän ja emän kutsumanimien mukaan.

Tässä pari yleiskuvaa eiliseltä ja tältä aamulta:

Ruuti ja Ruutin tytär. Pieni mutta pippurinen! Ääntä on enemmä ku pienes pitäjäs.

Pötkylöi

Väsynyt ja super urhea mami aarteineen <3

Eka Erimoone pentukasa :)

Mitä sitä ihminen tekis ilman ystäviä? 2 päivää avautumisineen ja leikkauksineen oli Ruutille megaraskasta ja eipä siinä itselläkään tainnut unitunteja tulla kuin pari. Eilen kun pentuvalvojaisissa ja synnytyksessä henkisenä tukena ollut Katja läks kotiinsa niin pennut huusi kun syötävät... taukoamatta! Alko vähän usko menemään ja siinä vaiheessa Jonna tuli ja laitto maidot virtaamaan! Pennut on tyytyväisiä ja Minna huojentunut. Nyt hyvin nukutun yön jälkeen ja onnellista tuhinaa kuunnellen taas tajuan jotain niin aivan huippuna kiitoksia Katja, Jonna ja eläinklinikka Takalan henkilökunta Ruutin (ja omistajan) ja pentujen erittäin hyvästä hoidosta!! Lisäksi kaikki te jotka ootte kysellyt tarvitaanko apua ja te jotka ootte tsempanneet! Kyllä tämä iloksi muuttuu, ihanaa huomata paljonko ympärillä on auttavia ihmisiä. KIITOS!!

Onneksi mun rakkain Ruuti on hengissä. Aina sitä ajattelee pahinta mutta... Vois kai se kasvattajan "ura" helpomminkin käyntiin lähteä, eller hur?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti