perjantai 5. helmikuuta 2016

T-pentujen kasvua ja geenitestituloksia

T-pennut täyttivät tänään 18 viikkoa. Akasta (sij. Erimoone Tähtitiede) lähti veret Saksaan Laboklinille 16 viikoisrokotuksilla prcd-PRA & DM testeihin ja tulokset saatiin viikon päästä.


"Degenerative Myelopathy - PCR
Result: Genotype N/N (exon 2)


*prcd-PRA (partner lab) - PCR
 Result: Genotype N/N"


Eli hyviä uutisia! Akka on terve sekä pra-prcdstä sekä dmstä :) Akan emä on siis DM kantaja ja isä PRA-prcd kantaja joten todella hyvä tuuri kävi geenilotossa (tämän osalta ainakin!) Kun Akan tulos tuli, Tuikusta (Erimoone Taikausko) lähti veret myös saksaan ja taas viikko odottelua. 

"Degenerative Myelopathy - PCR
Result: Genotype N/N (exon 2)

     
*prcd-PRA (partner lab) - PCR
Result: Genotype N/N"


Eli myös Tuikku on terve molemmista! Ei meillä kovin hyvää tuuria oo terveysasioissa ollutkaan joten nää tyttöjen tulokset oli oikein piristävät <3 Elmosta (Työvoitto) pitää myös jossain vaiheessa nuo tutkia, jätin siihen jalostusoikeuden vähän riskillä kun 7 viikkoisena kumpikaan kives ei ollut edes tunnettavissa :P Onneksi oli toinenkin uros ja omistajansa sellainen että hälle olis passannut jalostusoikeushomma yhtälailla :) Mutta niin vain joulun jälkeen molemmat pallot plumpsahti paikoilleen! :) Pojista toinen, Vertti Taistelutahto taisi jäädä kivesvikaiseksi, toista ei lääkäri löytänyt edes nivusesta seikkailemasta :( Harmi! Vertti on tosi kivannäköinen pentu ja aktiivisessa kodissa. Aina ei mee tasan nallekarkit vai pitäisikö sanoa kiveskarkit. :P Vertti onkin sitten ensimmäinen kivesvikainen kasvattini. Varman velipuoli (emän puolelta) on kivesvikainen ja Tiitin toinen veljistä on kivesvikainen joten ei sinällään mikään hurja yllätys, että toinen pojista jäi pallipuoleksi. Jos Varma saa toisen pentueen joskus niin täytyy pitää mielessä urosta miettiessä. 
Muuten oon nähnyt pentuja Tuikkua ja Verttiä lukuunottamatta luovutuksen jälkeenkin ja olen ollut kaikkiin tyytyväinen. Reippaita, fiksuja, keskittymiskykyisiä nuoria koiria. Kiitos kaikille omistajille :)

Loppuun vielä upea kuva 18 viikkoisesta Taikauskosta, kuva Elina SeppänenEi kommentteja:

Lähetä kommentti