tiistai 19. toukokuuta 2020

N-pentujen 2 & 3 viikkoiskuvat ja kuulumisia

Miten tuskallisen nopeasti menee aika näiden kanssa? Ihan kuin eilen olisin tehnyt tuon 1 viikkoispäivityksen ja ylihuomenna pennut tulee jo neljä viikkoa!

Ihan hyvin on pentujen kanssa mennyt vaikkakin Piikun maidon riittämisen kanssa on välillä ollut huonompia päiviä. Piiku onneksi syö hyvällä ruokahalulla ja on ihan super emo mutta pienimmät meinaa jäädä maitobaarissa isompien jalkoihin (Iili, Hely, Reiru). Onneksi viime viikolla aloitettiin kiinteät ja pienemmät on kyllä kuroneet hienosti painoissa isoimpia kiinni.

Hiukan huolta on aiheuttanut Holtin takajalat. Ihan pikkuselta pennulta en asiaa huomannut mutta n. 3 vrk iässä huomasin miten Holtin takajalat on ikäänkuin "toisiaan" vasten, tassunpohjat toisiaan vasten. Nostaessa ja jalkojen roikkuessa rentona varsinkin. Päätin seurata sen ihmeempiä toimenpiteitä jalkojen kehitystä ja liike on kokoajan ollut jaloissa hyvä ja jalat se otti alleen ensimmäisten joukossa vaikka onkin suht iso poika ja kolme viikkoisesta ei huomannut enää mitään eroa takajaloissa. En tiedä mistä johtui, oliko ollut kohdussa ahtaalla? Pääasia kuitenkin että suoristuivat ja kehittyivät normaaleiksi.

Ja seuraava huolenaihe alkoi about 3 viikon iässä. Yksi pennuista, Hailu köhähteli muutaman kerran. Se oli hanakasti kokoajan tissillä, leikki ja vaikutti hyvinvoivalta. Lauantaina aamulla se ei tullut syömään aamusoppaa eikä tissikään oikein kelvannut, pentu vetäytyi nukkumaan muista erilleen. Nutriplussat naamaan ja päiväruoalla oli jo ihan eri ääni kellossa, yskähtelee silloin tällöin mutta parempi mitä aamulla.
Sunnuntai aamulla oli sama juttu Holtin kanssa. Samat setit sille ja illalla oli parempi. Sunnuntai-iltana ainakin Iili yskähteli ja Reiru jätti kiinteät syömättä.
Eli, vaikuttaisi siltä että pennuilla on jonkinsortin flunssa mikä kiertää nyt jokaisen pennun. Tänään olen kuullut Hailun yskähtävän muutaman kerran mutta kaikki syövät ja on leikkisiä ja seurallisia.

Punnitsemisjärjestyksessä ensin 2 vk kuva ja perään 3 vk
Reiru
Hailu
Tinki
FriskiIili
HolttiHely 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti