maanantai 31. heinäkuuta 2023

Pentuesuunnitelmia syksylle 2023

 

Riemu, Erimoone Taivaanlahja


Ajatus Riemun toisesta pentueesta syntyi minulle oikeastaan heti ensimmäisten lennettyä pesästä, toki riippuen pentujen terveystarkastuksista ja terveydentilasta muuten. Ensimmäinen kuvattu jälkeläinen olikin yllätykseksi C/D lonkkainen joten aika jännittävissä tunnelmissa oltiin. Onneksi D-lonkkia ei enempää ollut ja Pulman CC lonkkia ja Loppusilauksen LTV4 luustot olikin kaikiltaosin kunnossa!

Riemun omistajalle Reetalle esitin kiinnostuksen kun pentuja oli enemmän kuvattu, saatesanoilla että ymmärrän mikäli et Riemua halua enää antaa uudelleen lainaan. Ensin Reetta oli kallistumassa ei toista pentuetta puoleen mutta päätti sitten kuitenkin antaa Riemun käyttöön, sillä ehdolla että tämä tuleva kesän juoksu on pentujen jälkeen eka ja vipa kerta kun kokeillaan. 


Riemu paimensukuisen lapinkoiraseuran katselmuksessa 2022
AVO3 narttujen 4


Miksi toinen pentue, varsinkin kun pennulla CD lonkat, yhdellä häntämutka ja veljellä kilpirauhasen vajaatoiminta? Ihan puhtaasti siitä syystä, että tykkään meidän Pulmasta niin ääripaljon, sekä Riemusta itsestään ja Riemun veljestä. Tyypit on harrastuksissa äärimmäisen helposti motivoitavissa ja ne rakastaa tehdä ihmisen kanssa. Riemu itse on agilityssä ihan luonnonlahjakkuus ja on ihan täysin kisavalmis keppejä ja kontakteja lukuunottamatta (ja mulla olis ollut mahdollisuus ottaa se kisattavaksi mutta ei kerkiä). Luonnetestistä Riemulla on pentueensa parhaat loppupisteet +168, sen astuttaminen sujui helposti ja ensimmäinen synnytys oli mallia pikavauhti ja kahta kuollutta pentua lukuunottamatta täydellinen. Se hoiti pennut esimerkillisesti ja rennosti. Arjessa Riemu on kaikinpuolin lungi tyyppi. Riemulla ei ole muutamaa hotspottia lukuunottamatta ollut terveyshuolia kohta 8 vuoden aikana ja ensimmäisistä pennuista se palautui loistavasti. T-pentue on luonteeltaan ja ominaisuuksiltaan olleet sellaisia mistä pidän kovasti ja Velhon kilppari harmittaa kovasti sillä en koskaan saanut täydellisimmän uroksen jälkeläistä itselleni joten en voi olla muutakuin äärimmäisen kiitollinen että sain Riemua toiseenkin pentueeseen käyttöön!

12.7 Reetta ilmoitti huomanneensa juoksun alkaneen - odottelin itse juoksua alkavaksi elokuun loppupuolelle xD NO, ei muutakuin tuumasta toimeen ja ensimmäisenä laittamaan laboklinille testauspyyntöä IFT122-prasta - Riemun siskopuoli Kaino ja tytär Pulma on terveeksi aiemmin testattu. Riemun testitulos on kantaja, uros terve.


Riemu rallytokoilemassa 2021


Hain Riemun ja Kainon hoitoon meille omistajan lomamatkan ajaksi ja totesin juoksun olevan pidemmällä kun alle viikko, sen verran oli turvoksissa jo. Tiistaina aamulla proge näytti 23.5nmol/l ja keskiviikko iltana kokeiltiin ensimmäisen kerran astutusta mutta ei onnistunut, Riemu kyllä seisoi kun sahapukki mutta nalkki ei onnistunut.

Ajelin illalla kaverin luo Tampereen kupeeseen ja ajattelin käydä kokeilemassa vielä uudestaan torstaina aamusta ja sitten ajelen kotiin. Ei kieltämättä ollut odotukset ihan hirveän korkealla kokemattoman uroksen kanssa mutta yön asiaa pohdittuani totesin, etten myöskään varaurokselle lähde, jos astutus ei tämän uroksen kanssa onnistu niin sitten niin oli tarkoittettu eikä Riemulle tule toista pentuetta.

Päästettiin koirat takapihalle, istahdin kahvipöytään ja uroksen omistaja kurkkaa mitä sielä tapahtuu - ja iloiseksi yllätykseksi koirat oli nalkissa!! Päätin vielä seuraavana päivänä ajella uudestaan kokeilemaan mutta ei onnistunut enää toista kertaa joten toivotaan että onnistui kerrasta! 

Kaino, Erimoone Valontuoja


Koska Riemu ja Kaino elävät samassa laumassa, niiden juoksut on kutakuin samoihin aikoihin. Riemun astutuksen jälkeisenä maanantaina aamusta käytiin ekassa progessa 6.1nmol/l (Evidensian pikaproge)

Keskiviikko aamulla 16.3nmol/l ja torstaina illalla ensimmäinen yritys ja sama juttu kun viimeksi toisena päivänä, ei antanut uroksen astua. Mielenrauhan vuoksi (ja koska niin moni kommentoi että oltiinko liian aikaisin liikkeellä) käytin Kainon vielä perjantaina progessa ja arvo oli yli 63nmol/l. Tästä ja edelliseltä kerralta olemme oppineet sen, että Kaino on todella tarkka oikeasta ajankohdasta ja aika ikkuna kun se sallii uroksen astua on tyyliin 6-12h. Eli note to self - jos ensi keväänä vielä kokeilen Kainoa astuttaa. reissuun pitää lähteä heti kun arvo on ylittänyt 15 koska siitä näemmä nousee kohisten. Eli MAHDOLLISESTI kokeilen Kainon kanssa vielä kerran ensi kevään juoksusta astuttaa.


Kaino keväällä 2023


Lokakuussa olisi odotettavissa sijoitusnartulleni Nauruterapialle juoksu. IFT122-PRA status selvitetään nyt ensimmäisenä ja sitten mietitään jatkoa.


Erimoone Nauruterapia "Hely"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti