keskiviikko 5. elokuuta 2015

Mahdollinen T-pentue pikaesittelyssä

"Tanssi mun kanssa, tanssi tiukemmin niin kuin Pulp Fictionissa, mutta hurjemmin.
Mä oon Uma, sä oot John, tää liike on levoton mutta olkoon. Tanssin sun kanssa, vielä seuraavan
niin kun Greasessa mut sitten katoan. Mä oon Olivia, sä oot John, tää elämä on levoton mutta olkoon"


Jos kaikki menee niinkun pitää, seuraava pentue syntyy meille viikolla 40. Varmalle on varattu tiineysultra 26.8 jolloin selviää, tuottiko viime viikonlopun heilastelu tulosta!

Viime viikolla käytiin kolmesti progessa ja perjantaina alkoi näyttämään siltä, että voisi alkaa kokeilemaan astutusta. Koira autoon ja auton nokka kohti Oulua :) 350 km myöhemmin ajoin pihaan, nappasin Elinan ja Tiitin autoon ja ajettiin nuoren parin kanssa metsään - koirat vapaaksi ja n. 15 min päästä olivat ensimmäistä kertaa nalkissa, sama toistettiin lauantaina ja sunnuntaina eli juoksupäivinä 14, 15 ja 16. Luulis noista pentuja tulevan jos on tullakseen :) Koirat hoiti homman alusta loppuun ite, pätevät ensikertalaiset! Luomu on luomua :)

Urokseksi siis valikoitui 6vuotias herrakoira pohjoisesta, Tiiti eli viralliselta nimeltään Wagner. Oli kiva päästä tutustumaan tähän urokseen pidennetyn viikonlopun verran, kovasti tykästyin mm siihen, miten lungisti ensikertalainen suhtautui sisällä tärppinarttuun jonka se oli astunut :) Ei mitään ylimääräisiä hötkyilyä ja sitten kun homma hoidettiin niin hoidettiin sitten kunnolla :D

Tiiti elokuussa 2015

Wagner "Tiiti"
vm 2009

Lonkat: B/B (indeksi 109)
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: OK (peilattu 10/2014)
Pompe geenitesti: terve
DM geenitesti: terve
Pentue on Tiitille ensimmäinen.

Tiitillä ei ole ollut asiaa lääkärille muutakuin rokotuksilla. Se elää lapsiperheessä ja sen etälaumaan kuuluu samanikäinen paimensukuisnarttu. Tiiti on vilkas ja fiksu poika jonka toivon tuovan Varmaan tiettyä "potkua" jota Varmassa saisi mielestäni olla enemmän :) Rakenteeltaan Tiiti on kaikinpuolin oikein mukava enkä kriittiselläkään silmälläni pahoja virheitä rakenteesta löydä. Tiitin liikkuminen on sulavaa ja vaivattoman näköistä joka kertoo myös siitä, että rakenne on kohdillaan.

Tiitistä voitte lukea vielä lisää omasta blogista eli täältä .


Kuva Elina Seppänen, kevät 2015

Pentueen emäkokelas on meidän hiukka introverttityylinen Varma.  Varma on kaikille ihmisille ystävällinen, iloinen ja avoin sekä todella tunnettu laajasta ääniskaalastaan innostuessaan ;D Varma ei sinällään oikeastaan juurikaan hauku (toki, puutun haukkumiseen sisällä heti pentuna) mutta kaikenmaailman ääniä osaa kyllä päästää varsinkin jos joku tuttu tulee kylään ja saa napattua jonkun kengän suuhunsa ;D Toivon todella, että tuo herttainen piirre periytyisi jälkipolville, Varmalle se on suoraan periytynyt äidiltään Adjalta. Varmaa pystyy huoletta laskemaan vapaaksi vieraidenkin koirien kanssa, se ei ole riidanhaastaja missään nimessä - toki, Varma on myös todella huolellisesti sosiaalistettu aikoinaan :)

Varma heilastelureissulla Oulussa.

Nereaneidon Taikausva "Varma"
vm 2011

Lonkat: B/B (indeksi 105)
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0 (myös kuvattu, OK)
Sydän: OK, ei sivuääniä (09/12)
Silmät: OK (04/2014)
Pompe geenitesti: terve
DM geenitesti: kantaja
PRA-prcd geenitesti: terve


Varman kanssa on kokeiltu koiraharrastulajeja laidasta laitaan. Se on taitava nenänkäyttäjä ja etsii mielellään maalimiehiä niin raunioilla, sisätiloissa kuin metsässäkin. Pari verijälkeäkin on kokeilumielessä vedetty ja täysin ennakkoluulottomasti se jäljesti innokkaasti mutta tarkasti molemmat jäljet alusta loppuun, suht vaikeassa ryteikössä :D Tässä on laji, mitä tullaan todennäköisesti kisaamaan myöhemmin, senverran vakuuttavaa työtä tää pikkutyyppi tekee!
Varma luonnetestattiin vuosi sitten pistein +172, laukauskokematon. Koko luonnetesti löytyy pätkittynä täältä, käykää ihmeessä katsomassa! Eniten pidän ehdottomasti tuosta, miten se hanakasti puolustaa mutta palautuu silmänräpäyksessä kun tuomari lopettaa uhan. 
Varma palkkautuu leluilla sekä nameilla, vanhemmiten on alkanut namitkin kelpaamaan, nuorempana ainoastaan ketunhäntä sai silmät syttymään ;) Varma tekee paljon asioita ns "pikkusievästi" joten uroksia miettiessä halusin, että herrassa olisi pikkusen potkua Varmaa täydentämään. 
Varma olisi vanhoilla tokosäännöillä koevalmis mutta ohjaajalla on pienoinen motivaatiopula kyseisen lajin kanssa, useamman vuoden kestävä ;) Agilityssä startattiin heinäkuussa ja vaikka keppien opettaminen on ihan lapsen kengissä vielä, on Varmalla neljästä startista jo yksi LUVA plakkarissa :) Onneksi Varma mitattiin kolmannella mittauksella mediksi, olisi agilityn kisaaminen todennäköisesti jäänyt jos se olisi mitattu maksiksi. Varman kaksi ensimmäistä starttia löytyy videolta täältä .
Näyttelyistä Varmalla parhaimpana tuloksena ERInomainen maailmanvoittajanäyttelystä 2014, tuomarina Tuula Savolainen. Paimensukuisten katselmuksessa se sijoittui avo2 narttujen kolmanneksi 2015. 

Varma katselmuksessa 2015.
Kuva Tia Lummi

Pentueesta odotan syntyvän vilkkaita, ystävällisiä, avoimia ja kaunisrakenteisia paimensukuisia lapinkoiria. Vanhempien tulosten perusteella pennut eivät tule sairastumaan pompetautiin vaan ovat perimänsä perusteella terveitä, degeneratiivinen myelopatian osalta pennut tulevat olemaan korkeintaan kantajia, isän ollessa terve ja emän ollessa kantaja. PRA-prcdn puolesta pennut ovat korkeintaan kantajia emän ollessa terve ja Tiitin tulosta (vielä) tietämättä :)  Ja koska värit kiinnostaa aina kaikkia niin yhdistelmästä on odotettavissa mustia ja ruskeita merkein. :)

Yhdistelmällä on rotujärjestömme Lappalaiskoirat ryn jalostustoimikunnan suositus.

Yhdistelmä koiranetissä

Nyt peukut pystyyn että natsasi :) Asialliset kyselyt ensisijaisesti mailitse erimoone at gmail.com tai iltaisin puhelimitse 0400-809082.

Pennut myydään yhteistyöhaluisiin, koirakokemusta omaaviin ja aktiivisiin perheisiin . 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti