sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Rally-tokoa Seinäjoella

Tehtiin siinä tänään uusi aluevaltaus kun käytiin melkein koko perheen voimin kisaamassa ekaa kertaa rallyssä. Vellu Auliksen kanssa ja mulla oli ilmottuna Varma, Ruuti ja Riiva. Ruutin, Velhon ja Riivan kanssa käytiinkin epiksissä kuun alussa toteamassa että rally-toko on täynnä salasääntöjä. Tästä sit sisuunnuttiin treenikaverin kanssa niin paljon et käytiin treenaamassa kerran ( :DD ).

Lähtöjärjestyksen tehnyt ihminen oli laittanu koirat just siihen järkkään, mitä olin itekki salaa toivonut - Ensin Varma (numerolla 2), Ruuti (10) ja Riiva (18).

Varma oli iloisella ja rennolla mielellä, ei mitään ylimääräsiä volinoita (mitä hiukka pelkäsin :D)
Hihnan käyttö on VAIKEAA. Huh! Tuomarina oli siis Fiia-Maria Kivioja ja rata oli ihan huikean kiva, sujuva ja oli ihan tarpeeksi haastetta :D 
-1 piste tuli puutteellisesta yhteistyöstä kyltillä 4. "Koirakko pysähtyy perusasentoon kyltille. Koira ohjataan makuuasentoon niin, että koiran kyynärpäät osuvat maahan. Koiran on lähdettävä kyltiltä suoraan makuuasennosta." 
En tosiaan lajista paljoa tajua mutta luulisin että koiran hitaahko maahanmeno oli se -1? 
"Sujuva suoritus. Kiinnitä huomio hiuhnaan koiran tullessa istumaan."
 ALOHYV pisteillä 99/100 
Treenikertoja on varmaan se just 10 kertaa :D Toki kaikilla koirilla on jo entuudestaan tokotausta. 
VIDEO 

Sitten Ruuti, joka vahvasta tokotaustasta päätellen olis se kaikkein innokkain ja helpoin koira tässä lajissa. Ei. Tod. 
Ohjaaja on rally mielentilassa, koira toko. En hoksannu ees sanoa alussa seuraa vaan tyyliin "mennään" eli ole päiväkävelyllä kanssani. Ekalta kyltiltä -1, hidas maahanmeno ja seuraavat miinukset kolmoskyltiltä (käännös oikeaan), Ruuti kävi haistelemassa kylttiä ja laamaili käännöksessä vähän. Sitten skarpaantui ihan tosi hyvin ja kaik meni hyvin siihen saakka kunnes mä ite en taaskaan osannu laskea KOLMEEN (miten vaikeaa voikaan olla?) ja peruutuksissa askeleet yksi, kaksi ja kaksi, -10 pistettä.
"Iloista ja sujuvaa menoa. Hyvä takapään käyttö"
ALOHYV 87/100
VIDEO

Ja viimesenä Ritu joka piti käydä hakees pikkusen jo ennakkoon siihen hillumaan ettei se posahda sinne radalle. Miten HIENOSTI mun vauva keskittyi <3 <3 <3 !!! Ei mitään ölinöitä, ei hyppimistä, puremista tai muutakaan (siis kehässä, ulkopuolella kyllä :D)
Eka miinus -1 tuli taas siitä ekan kyltin maahanmenosta, ilmeisesti. Seuraava sit kutosella eli "saksalaises" täyskäännökses, koira jäi pikkusen nukkumaan sinne taakse. Maalissa sit vipa -1 kun unohdin koiran ja Ritu käyskenteli takaviistos rennosti :D Jos vaikka huolehtisin sen pysymään mukana koko matkan maaliin saakka.
"Sujuvaa yhteistyötä ja hyvä takapään käyttö"
ALOHYV 97/100
VIDEO

Aulikselle myös ALOHYV 79/100, pakka pysyi ihan tosi hienosti kasassa (molemmilla) radalla, yks Vellun piikkiin menevä -10 (unohti pysähtyä koira maahan kierrä koira kyltillä) ja toinen kymppi tuli kun A korjaili istumistaan peruutuksessa muistaakseni. Mama is so proud of you, molemmat rakkaat <3

Tosi kiva fiilis kisoissa ja oli rentoa ja mukavaa :) Tykkäsin! Alkaa tää laji ehkä joskus aukeemaan mullekkin... Jotenkin.
Niin joo ja kirsikkana kakun päällä - Varman kanssa voitettiin koko setti, sijoitus siis 1/20! Riivakin mun laskujen mukaan neljäs joten ei huono sekään :)

Aulis, Varma, Riiva, Ruuti

Näin ollen Riiva on myös ensimmäinen rally-tokoa kisannut Erimoone! :) Velho olis kyllä hilikkua vaille valamis jo kisoihin, mutta siinon vähän semmosta "yliyrittämisen" meininkiä vielä et tarttee sille saada vahvistusta vielä oikeisiin asioihin. Mut jos näiden kolmen kanssa vaikka sais RTK1 koulutustunnukset tälle vuotta, ennenku tulee lisenssi härdelli ja kisat jää siihen...

Ensi viikolla kisataankin kaksi päivää agilityä Turussa. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti