keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Ensimmäiset V-pennut paimennustaipumustestattu ja ensimmäinen luustokuvattu!

12.7 otin kyytiin sijoitusnarttuni Valontuojan eli Kainon ja meidän Dinskan (nii, eli Vilunväre :D) ja hurautettiin teiniksien kanssa Kalajoelle ihmettelemään ekaa kertaa hiekkasärkkiä.

Sisko & pikkuveli

Olihan sielä! Kesäinen +13 astetta.


Aamulla varhain startattiin aamupalan kautta Oulaisiin, Sivakan tilalle Suomen islanninlammaskoirat ryn järjestämään paimennustaipumustestaukseen johon osallistui kaikkiaan 12 koiraa joista paimensukuisia lapinkoiria viisi! :) Hieno edustus kyllä!
Tuomarina oli meille vieras Anne Ojanen.
Taipparin säännöt oli hiukan muuttuneet sitten vuoden 2016, ei mitään radikaalia sentäs mutta yllätyksekseni nuorta koiraa ei saanut aidassa tukea yhtään, sille ei siis saanut puhua lainkaan (tätä ei kyllä säännöissä kielletä...). Vinski oli toista kertaa lampailla ja ahdistui kovin siitä että pienehköön pyöröön laitettiin 10 lammasta ja koira, eikä siis alkanut millekkään. Luulen, että muutamalla kehulla koiran olisi saanut rohkaistua liikkumaan paremmin. PAIM-T p eli puutteellinen.

Kaino rämäpää veteli ennakkoluulottomasti aitaukseen, meni tasapainopisteeseen ja lähti kuljettamaan lampaita, Kaiskelle siis hyväksytty arvosanalla ERInomainen.
Katsotaan, yritetäänkö poikaköörin kanssa syksyllä vielä johonkin taippariin :)


Viikko sitten Vastakaiku otti ja käväsi emäntänsä avustuksella pienissä sievissä rtg kuvissa ja nuan vaan on jo ensimmäinen V-pentu kuvattu! :) Yllä kuvat selkärangasta, niistä tulokset VA0 ja LTV1.


Vasen kyynärnivel, tulos 0

Oikea kyynärnivel, tulos 0


Lantio, matalat lonkkamaljat mutta tiiviit ja siistit, tulos C/C

Vähän tuli yllätyksenä noinkin huono lonkkatulos,vaikkei vanhempien lonkkaindeksit mitään huippuja toki ole kummallakaan. Odotellaan ja katsellaan, mitä loput aikanaan tulevat olemaan.
Kiitos Katarinalle aktiivisuudesta! <3 Loppuun vielä Kaikun 1v synttäripose isoveljensä kanssa. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti