keskiviikko 21. elokuuta 2019

Juju 11 vrk ja seuraavat pentuesuunnitelmat

Koko & Juju 10vrk

Ensinäkin täytyy olla hiukan ihmeissään siitä että ollaan päästy tänne saakka! Pennulla on painoa jo päälle 600g, oikein tynnyrimaha :D Maitoa riittää ja nostoa tulee 50 - 60g päivittäin eli kasvaa hyvin omalla käyrällään vaikka "normaalia" tuon ikäistä lapinkoiran pentua kevyempi onkin reilusti (Varman pennut on ollu reilusti kilosia jo tän ikäsenä :D). Mutta kasvaa se, omaan tahtiinsa.


Juju 1 vk

Ajattelin kirjoittaa vähän jotain huomioita ainoan pennun kanssa (tästäKIN löytyy huonosti tietoa netistä...). Ensinäkin isot kiitokset Puhurilaan (http://puhuripeikko.net/) Inalle joka on ollut huikean isona apuna ja "teknisenä" tukena tässä viime viikkojen aikana! Heillä oli justiinsa ainokainen pentu joten todella hyviä käytännön vinkkejä ja kokemuksia olen saanut heiltä! Olisko Juju ollut vielä viikkoakaan kun aloin katselemaan sen muotoa hiukan huolissani kun se näyttää enemmän omenalta mitä päärynältä, läskiä ei sinällään paljoakaan ollut mutta pennun maha oli lähinnä tennispallon näköinen. En ollut tajunnutkaan että "normaalilla" tavalla ruokittuna Koko heruttaa maitoa niin paljon että pentu paisuu ihan hermeettiseksi. Lisäksi pentu oli yksinoloajat lähinnä pyykkikorissa lämpöpullojen kanssa eli ei juurikaan joutunut liikkumaan ekan viikon aikana (ja Koko oli sen verran huolimaton mama aluksi että yritti peitellä pentua laatikossa tai meni reilusti makaamaan sen päälle...). Totesin et pentu on jo sen verran iso että muuttaa lootaan lelujen kanssa ja Ina neuvoi ennen ruokaa nostamaan pentua kauemmas emosta niin että "joutuu" liikkumaan tissille, tissien eteen pehmoja että joutuu niiden päällä jumppaamaan, pennun kääntelyä selälleen että punkee ittensä takasin mahalleen ja pennun nukuttamista kyljellään. Selältään kääntyy nyt 11vrk vanhana ihan hyvin ja kyljelleenkin saattaa jäädä nukkumaan ilman tukea. Onneksi hoksasin asian tässä vaiheessa ennenkuin pentu on 4 viikkoinen läski uimaripentu. Ja tosiaan, normaalisti mulla on nartut syöny tässä vaiheessa jopa neljä kertaa päivässä mutta Koko syö nyt kaksi kertaa ja molemmat on hyvässä lihassa eikä tisseihin pakkaudu maito.

Koko on toipunut leikkauksesta hyvin. Haava on siisti, viimeinen antibiootti meni maanantaina. Kipulääkkeen oon puolittanut nyt ja tuntuu kyllä, että sen verran tarvitseekin vielä. Jälkipolttoja tulee lähinnä iltaisin ja aamuisin, jälkivuoto on vähentynyt todella paljon. Koko hoitaa Jujua hyvin, vähän turhankin hyvin (= pennulla on maitobaari käytössä 24/7..........)


Juju 11 vrk

Juju ja Jujun Pilvi-sisko. Juju 11 vrk

Vattan vieres on hyvä nukkua. Juju 11 vrk

En oo vieläkään päättänyt, olisko tää J-pentue isän (Jekun) mukaan vai M-pentue isoäiti Milan mukaan. K pentuehan olis järkevin koska Koko ja Keppone mutta mutta. K-pentue on Riivan pentue, jos sellaista koskaan tulee... 

Vaihdoin blogiin bannerikuvan, Riiva ja Varma Kiilopäällä tasan kaksi vuotta sitten :) Sijoitusnarttu Tähtitiede menee sterkattavaksi ensi kuun aikana ja siirtyy sitten haltijansa omistukseen, Taivaanlahja menee uusinta silmätarkkiin 12.9 ja Riivan satunnainen ja nyt kesällä yleistynyt etupään ontuminen tutkitaan 9.9 Ventelällä. Riiva aloitti jouluna ensin etupään keventämisen, uutena vuotena oli käytännössä kolmijalkainen kun roikotti oikeaa etujalkaansa. Käytiin Anulla Kokkolassa ja Riivan ontuminen jäi sinne, kisattiin, liikuttiin ja treenattiin ihan normaalisti. Keväällä kun sitä yritettiin astuttaa, se alkoi yhtäkkiä taas ontua sitä samaa jalkaa kun tammikuussa. Ontuminen jäi levolla muutamaksi viikoksi pois ja alkoi toukokuun lopulla uudestaan mutta eihän sitä voinut hoidattaa kun ei tiennyt, tuliko se tiineeksi vai ei. Ultran jälkeen otin Anuun yhteyttä ja saatiin meille juhannuksen jälkeen maanantaille aika ja viikon meni hyvin kunnes alkoi ontua taas (tässä vaiheessa ontuminen oli siirtynyt jo oikeasta vasempaan etujalkaan). Kesäkuun lopulla käytiin Pykanilla Vaasassa ja sen jälkeen aloitettiin kipulääkekuuri mitä söi 3 viikkoa, kuurin lopulla taas Pykanilla ja tän käsittelyn jälkeen ontui 3 päivää, kuuri loppui ja ontuminen jäi siihen. Varasin sille kuitenkin silloin Ventelälle kuvausajan ja saatiin aika 21.8 eli tälle päivää - minkä ehdin siis perua viime viikolla koska koira oli ollut ontumatta kolme viikkoa (ja ontumatutkimusta on hankalaa tehdä ontumattomalle koiralle...). 
Eilen se alkoi sitten ontua :( Soitin aamusta taas Ventelälle ja saatiin uusi aika, 9.9 ja sinne mä sen vien, ontui tai ei! Risteeni ku ärsyttää, ku piti olla taas liian hyväuskonen ja perua se aika :/ Että Riivan astutuksen kokeilu riippuu ihan siitä, mitä jalasta löytyy / löytyykö mitään ja miten sen olo etenee... Mutta jos kuvissa ei näy mitään raskauttavaa ja ontuminen loppuu ja se pystyy elämään normaalia elämää niin helmikuun juoksusta kokeillaan vielä kerran astutusta, sit se on tässä. Riemu Taivaanlahja on ensimmäinen Erimoone joka jatkaa Piiparipojan Nerean narttulinjaa meillä. Olen ollut Varmaan emona niin super tyytyväinen ja toivon todella että Riemu jatkaa samalla tavalla tänä syksynä tai ensi keväänä. 
Piiku eli Tarjan ja mun yhteisomistusnarttu on pennutus vuorossa todennäköisesti ensi keväänä. Piikukin käy uusinta silmätarkissa vielä ennen mahdollista astutusta. Vielä ei ole lukkoon lyöty Piikun pentusuunnitelmia Tarjan kanssa, kenen kanssa ja missä mutta alustavia suunnitelmia on kyllä.Toivottavasti tulevat emoutujat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti