tiistai 28. heinäkuuta 2020

Viimeinen ännä pakkasi laukkunsa

Ja muutti Pohjois-Pohjanmaalle viikko sitten, muutaman päivän yli 12 viikkoisena. Miksi?

Napapiirillä eli Reirulla todettiin pentutarkissa lievä sivuääni sydämessä. Lääkäri ei sen kummemmin osannut sanoa mistä voisi johtua ja onko vain "normaalia" pentuajan sivuääntä. Pennun ollessa 9 viikkoinen käytin sen kuuntelussa ja sivuääni kuului vieläkin, joskin todella vaimeasti. Seinäjoen ainut sydänultraaja oli tottakai lomalla justiin joten päätin pitää puppyn kotona 12 viikkoisrokotuksille saakka jolloin sydän kuunneltaisiin. Tuossahan tuo reipas pikkujätkä meni Kikkion kaverina ja olivat ihan erottamaton kaksikko! Joskin näistä Reiru oli se Äly ja Kiusa Väläys...

Erimoone Napapiiri
Rokotuksille mentiin 15.7 Raviskan Evidensiaan joka ei sydämestä enää mitään sivuääntä kuullut, sanoi että ensimmäinen lyönti kuulostaa "ummehtuneelta" (öö? :D) mutta sivuääntä sielä ei ole ja ei olisi kiinnittänyt huomioita tuohon ensimmäisen lyönnin ääneenkään jos ei olisi koneelta lukenut että sivuääni on kuulunut. Niimpä laitoin pentua pitkään odottaneelle pariskunnalle viestiä että pups on valmis uusiin seikkailuihin! Hienosti on jätkällä kuulemma mennyt, aika iso muutos lähteä täältä 5 koiran laumasta pois.

Muutkin pupsit kävivät rokotuksilla ja tällähetkellä poikien kivestilanne on se, että Napapiirillä ei ole kumpaakaan kivestä ja Niskalenkiltä on toinen laskeutumatta. Eli 2/6 uroksista on ainakin vielä kivesvikaisia. Sijoitustytöllä Helyllä on pieni rasvanapa, ihan kuin Kokolla oli aikanaan eli pieni määrä rasvaa "tyräytyneenä" vatsaportista ulos, vatsaporttikin tuntuu jo aika hyvin menneen kiinni.

Kiusa.
Ahne, touhukas, rrrrakastaa juoksemista yli kaiken. On täyttänyt saappaansa Riivan tyttärenä täydellisesti <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti