keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Käytöstavat ja pennunkyselijät

Kiitos kaikille mielenkiinnosta Riemun tulevia pentuja kohtaan! Kaikille teille, jotka olette sähköpostia laittaneet olen vastannut, joskin hiukan viiveellä (Sori!).

Hiukan yleistä infoa, ennen kuin kysyt pentua:

- En ota ihmisiä varauslistalle, en ennen pentujen syntymää, enkä pentujen syntymän jälkeen. Ei ole mitään "mä varasin ensin" -ratkaisua, vaan ihan mielivaltaisesti valitsen mielestäni sopivimmat kodit kasvateilleni. Varauslistaa en ylläpidä koska: muutaman pentueen kohdalla kokeilin tätä ja kun pennut todella syntyivät ja ilmoitin "listalla" olijoille, "varaajat" eivät joko vastanneet tai olivat jo hakeneet pennun sieltä, mistä nopeiten sai. Tässä vaiheessa mulla oli sitten käsissä useampi "koditon" pentu joita olin näille "varaajille" varannut ja sanonut useammille potentiaalisille kodeille että sori, ei riitä teille pentua.
- Kerro sähköpostissasi itsestäsi ja koirataustastasi sekä millaista koiraa haet. Jos haluat todella harrastaa koirasi kanssa, kerro se. Jos sinulla ei ole aikomustakaan koskaan harrastaa tai edes kouluttaa koiraasi, kerro se. Miten päädyit tähän rotuun ja miksi valitsit tämän yhdistelmän.
Näillä tiedoilla päästään jo hyvin alkuun.

Ja koska korona ja ihmisillä tuntuu olevan edelleen aikaa rutkasti koiranpennuille ja oikeasti, ihmiset kyselevät kasvattajien AIKUISIA KOIRIA, tarvitsisivatko ne uutta kotia? Aivan oikeasti ihmiset, MITÄ? Avaan tätä nyt hiukan - Esimerkiksi minulla on vakituinen työ ja se ei ole koirankasvattaminen. Koirankasvattaminen on minulle harrastus jonka aloitin siksi, että halusin itselleni pennun juuri siitä yhdistelmästä. Kaikki koirat asuvat kanssani tässä rivitaloasunnossa, harrastan ja treenaan kaikkien kanssa eri lajeja. Samoillaan metsissä viikottain. Ne nukkuu mun kanssa samassa sängyssä ja katsoo sohvalla DragRacea. Jos onni potkaisee, minun luona kasvava ja elävä, perheenjäsen on kaikiltaosin terve ja luonteeltaan sellainen että koen sillä olevan annettavaa rodulle, sille saattaa tulla pentue. Koirieni tarkoitus on olla seuralaisia, perheenjäseniä ja harrastuskavereita, pentue siihen lisäksi on ainoastaan plussaa.
Miksi tämä vuodatus? Koska olen saanut useamman TEKSTIVIESTIN puhelimeeni että etsinkö rakastavaa kotia ELÄKELÄISKOIRILLENI? En yksinkertaisesti ymmärrä miten tämä pitäisi tulkita. Mulla on tällähetkellä 3 jalostus"kelvotonta" narttua kotona mutta ne on mun perheenjäseniä eikä mitään pennutuskoneita?
Suurin ongelmahan tässä on se että tavan tallaajat eivät näe mitään eroa koirankasvattajan ja pentutehtaan välillä.

En myöskään tällähetkellä uskalla laittaa yhteen faceryhmään kuvaa pennustani kun heti ollaan kyselemässä "onko vailla rakastavaa kotia minä voin antaa sellaisen soita ...."


Ja vielä yksi pyyntö: älkää enää kysykö, onko mun aikuiset koirat myynnissä. EI OLE. Eivät ole myynnissä vaikka ovatkin vanhoja. Eivät ole myynnissä, vaikka niillä ei jalostuskäyttöä olisikkaan. Koirani ovat mulle perheenjäseniä eikä mitään pentukoneita tai kertakäyttöisiä hyödykkeitä. Ja jos jostain syystä olisikin (esimerkiksi, eivät toimi laumassa yhdessä tmv), ne menisi sukulaisille eikä "ulkopuolisille".

Huah! Kasvattaishan näitä koiria mut voi jestas, opetelkaa asianne ja miettikää, miten lähestytte kasvattajaa, olin se sitten minä tai kuka tahansa muu. 

Riivan synttärit. Ruuti 13v, Riiva 7v ja Kiusa 6kk. Ja ei, kukaan näistä ei ole myynnissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti