maanantai 31. elokuuta 2020

Terveysuutisia

Elokuun puolessa välissä V-pennut kävivät urakalla terveystarkastuksissa hyvin ja huonoin tuloksin. 

11.8 Erimoone Voimavara eli "Vyyhti" kävi näyttämässä näkimiään, polviaan lääkärillä. Silmät ok (pieni ppm rihma oli merkattuna lappuun mutta koiranetissä sitä ei lue) ja polvet 0/0. Sydän kuunneltiin samalla: Ei sivuääniä.

12.8 Ajeltiin Ventelälle Kankaanpäähän Vuorenvarman, Valontuojan, Vilunväreen sekä Villipedon kanssa. Vuorenvarma lonkat D/B, kyynärät 0/0 (Ei Ventelän mielestä aivan priimat olleet, kalkkeumaa oli molemmissa kyynärnivelissä mutta nollana tulivat ilman lisähuomautuksia), selkä LTV1, VA0 ja SP0, polvet 0/0. 
Valontuojalla, sijoitusnartullani Kainolla lonkat B/B (matalat maljat, siistit reisiluunpäät), kyynärät 0/0, selkä LTV1, VA0, SP0, polvet 0/0.
Vilunväreellä eli kaksoisveljeni luona asuvalla kultapojalla lonkat B/B (matalat maljat täälläkin mutta siistin malliset reisiluun päät ja tiiviit), kyynärät 0/0, selkä LTV1, VA0, SP0, polvet 0/0.
Villipedolla kävi huonoin tuuri tästä porukasta, lonkat D/C, kyynärät 0/0, selkä LTV0, VA0, SP0, polvet 0/0. 
Harmittaa ihan sairaasti! Villipeto ja Vuorenvarma ovat molemmat ihania, helposti käsiteltäviä uroksia joilla molemmilla kivat rakenteet ja selkeät sukupuolileimat. C/C lonkista en olisi ollut ihan kamalan yllättynyt kun yksi veljistä jo kuvattiin aiemmin C/Cksi, Varman emä on C/C ja pentujen isän veli on C/B sekä pentujen puoliveli on C/C. Mutta meni sitten vielä huonommaksi :( Agilityn harrastamisen saa unohtaa molempien osalta mutta muuten on tärkeää että lihaskunto pidetään hyvänä eikä poikia syötetä ylipainoisiksi.

Tulokset koiranetissä, klikkaa suuremmaksi!

Kiitos kasvattieni omistajille kiinnostuksesta ja aktiivisuudesta koirienne tutkimisen puolesta! Ihanaa että olen löytänyt kasvattieni omistajiksi ne, joille koirien terveys on prioriteettilistalla kärkipäässä, kuten minulla. <3 Kiitos!

Laitan tähän alle vielä nähtäville Vuorenvarman, Villipedon ja Vilunväreen lonkkakuvat jos teitä kiinnostaa nähdä, miltä sielä näytti.


Vuorenvarma

Villipeto

VilunväreEikä siinä toki kaikki huonot uutiset. Elokuun alussa sain tiedon, että K ja M-pentueiden isän siskolla, Seitavuoren Rippusella on todettu silmissään harmaakaihi eli HC, lievä, mutta HC silti. 
Veljensä Seitavuoren Keppone kävi päivittämässä silmätarkin 20.8 ja tuloksena harmaakaihi, valitettavasti. K-pennuille tulee nyt HC rasite vahvasti sekä isän että emän puolelta vaikka yritin valkata Riivalle mahdollisimman vähäriskisen uroksen mutta tätäpä tämäkin sitten on, arpapeliä. 
Olen kuitenkin enemmän kuin onnellinen että Riiva sai neljä aivan mahtavaa pentua joista itselläni asuu yksi. Kiusa on täyttänyt emänsä saappaat aivan täysin ja on ihan yhtä vilkas, tarmokas ja nokkela, mitä emänsä. Jos olisin kristallipallosta tämän tulevaisuuden nähnyt niin urosvalinta olisi Riivalla voinut olla toinen mutta asialle en voi enää mitään ja olen tyytyväinen silti pentueeseen. Tuhannet kiitokset Jekun eli Kepposen omistajalle kun päivitit silmätarkastuksen <3 Vaikkei tieto ollutkaan mielyttävä, se on hyvin tärkeää infoa jatkon kannalta joten KIITOS <3

Loppuun vielä kuvat Valontuojasta eli Kainosta joka on nyt todettu luustoltaan jalostuskelpoiseksi yksilöksi! Veljien luustotulosten myötä vaihtoehdot Kaisken sulhasiksi rajautuu aika tavalla mutta katsotaan vielä miltä näyttää Kaisken silmät ja sitten laitetaan todenteolla mietintämyssyt päähän Kainon tulevaisuuden kannalta. Kainon mahdollisia pentuja (en ole edes päättänyt vielä, käytänkö Kainoa) voisi haaveilla aikaisintaan 2021 vuoden lopulla mutta mieluummin 2022 vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti