maanantai 31. elokuuta 2020

Kasvattitapaaminen Jyväskylässä paimennuksen merkeissä 30.8

Paikallinen paimensukuisaktiivi, Elina Södergård järjesti lammaspaimennuspäivän Jyväskylään 29.-30.8. Ilmoittauduttiin mukaan Erimoosella porukalla sunnuntaille ja hieno lössi meitä olikin - V-pentueesta sijoitusnarttuni Kaino (Valontuoja), K-pennuista Ketku ja Kiusa (Konnankoukku & Kiusanhenki) sekä mininappuloista eli N-pennuista Koda ja sijoitusnarttuni Hely (Nyrkkisääntö & Nauruterapia). Mukana myös N-pentujen emä ja entinen sijoitusnarttuni Piiku.

En ollut aiemmin käynytkään tuolla paimennustreeneissä, nyt kun meiltä lopetti Koirakoulu Fiilis (nyyh!) niin täytyy etsiä seuraavaksi lähin paimennuspaikka :) Rantalan Mirvan lampailla siis käytiin, Mirva itse on kisannut jo useamman vuoden lapinporokoiriensa kanssa perinteisen paimennuksen kokeissa, joten lappalaiskoirat ja niiden tyyli on kouluttajalle tuttuja. 


Alle muutamia kuvia koirista, kaikki koirat pidettiin ensimmäisellä kierroksella liinassa ja toisella kierroksella Kiusa pääsi jo vapaaksi! Vapaana ollessaan meno kyllä rauhoittui, kun "napanuora" ihmiseen katkesi. :) Kiitos Mirvalle antoisasta päivästä, Elsalle järkkäämisestä ja kasvattieni omistajille KIITOS kun toitte koiranne tutustumaan lammaspaimennuksen alkeisiin. :) Kaikki osoittivat taipumuksia, hiljaisia, ohjailtavia ja ihmisen kanssa töitä tekeviä olivat kaikki. <3 En voisi kasvattajana ylpeämpi olla, teistä kaikista!


Hely 4kk ekaa kertaa lampailla <3 


Kaino 2v toista kertaa lampailla. Vuosi sitten Kainon kans käytiin suorittamassa taippari ERIn arvoisesti!
Ketku 7kk, ekaa kertaa lampailla. Rauhallinen ja päättäväinen paimenen alku <3


Kiusa 7kk, toista kertaa lampailla. Kiusa lukee hienosti laumaa ja ohjaantui jo sauvalla! Kiertämistaipumusta löytyy, ihan kuin emältään.

Koda 4kk, ekaa kertaa lampailla (kuin myös ohjaaja Heli!). Hienosti meni, rohkea ja reipas pentu jolla oli valtava kiinostus eläimiä kohtaan.

Ja Piiku vanhana konkarina. 


Ja loppuun vielä tää - Niin huippu siisti tyyppi, Kiusa. Arjessa energisyytensä ja vilkkautensa ansiosta hiukan raskas mutta harrastuskoirana väsymätön työnarkomaani. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti