sunnuntai 11. kesäkuuta 2023

Harrastustuloksia

Tuloksista toisiin. Muutamat innokkaat ovat ehtineet tälle vuotta jo käydä paimennustaipumustestissä meinaan Islanninlammaskoirat ry järjesti täällä Seinäjoella Paimennuskuplassa perinteisen paimennuksen taipumustestin ja kaksi Erimoosta kävi Riika Kivirinnan arviossa, onko taipumuksia vai ei.

Erimoone Hyökyaalto "Kamu"
Kuva: Anniina Ylivainio
Kuva taipparista

 
Kamun arvostelu <3 Tuomari piti koirasta todella ja toivoi, että Kamua nähtäisiin jatkossakin paimennushommissa!

Eli paimennustaipumustesti läpäisty hyväksytysti arvosanalla erinomainen! Kiitos Heli jälleen aktiivisuudestasi! Kamu oli nähnyt kolme kertaa lampaita ennen testiä (kaksi kertaa pentuna hengaillut lampaiden lähellä ja kerran käynyt treeneissä) joten taipumukset kohdillaan! 


Erimoone Hikipinko "Alva"

Alva kävi myös lampailla ja omalle tyylilleen uskollisena oli sellainen pieni, herkkä runotyttö jota ihan pikkusen lampaat jännittelee. Ihanasti oli tuomari antanut pennulle aikaa lämmetä ja lopulta kiinnostustakin löytyi siinä määrin että Alva läpäisi testin arvosanalla hyvä! Tämä oli Alvalle myös neljäs kerta lampailla, ekan kerran käytiin ennen luovutusta, sitten Karstulassa käytiin viime kesänä ja viikkoa ennen taipparia käytiin katsomassa miltä ne lampaat näytti joten tyytyväinen saa olla! Kiitos myös Anniinalle, joka lähtee aina kaikkeen mukaan innolla mitä keksin ehdottaa ! <3


Alvan arvostelu


Muita paimennusuutisia ei sitten olekkaan, huhtikuussa tosiaan käytiin Savonlinnassa Riittan luona Tiinan ja koirien kanssa, laitellaas edes niistä muutama kuvaMaailman täydellisin ja rakkain Riiva <3

    Velholla oli vähän hassumpi porukka, nuoret ei oikeen meinanneet pysyä ruodussa - aivan SUPER symppiksiä! Ilakoivat ja vetivät pukkilaukkaa ja haastoivat vielä koiraakin leikkiin <3


Erimoone Konnankoukku ja Tiina

Pulma rakas <3

Hömppäkin puuhailemassa

Kaksi päivää treenattiin, oli siinä aivot savus kulukaa - 5 koiraa ja kaks päivää, yhteensä 4 kierrosta xD Sunnuntaina aloin olla jo aika finaalissa. Mutta jaksettiin, saatiin hyviä vinkkejä, kivoja kokemuksia ja onnistumisia! Kiitos tuhannesti taas Riittalle Kerimäelle <3 Ja Tiinalle retkiseurasta!

Toukokuun lappalaiskoirien testiin nukuttiin onnemme ohi kun olin valmistautunut siihen että Kainolla on pennut siihen aikaan vaan eipä ollut ja silloinhan testi oli jo täynnä äärilaitojaan myöden. Sitten suunniteltiin toukokuun testiä Kerimäellä mutta ei jaksanu yhdeksi päiväksi ajella - ja kuluneen viikonlopun testejä harkittin myös mutta vähäisellä treenimäärällä ja koirien sairastelulla totesin että kisaillaan muissa lajeissa täällä lähempänä. On tuo menovesi sen verran kallista että ilman treenaamista turha lähteä pidemmälle.

Agilityssä on kisattu Velhon kanssa keväällä muutamia hyppyratoja mutta hylättyjä tullut jokaiselta. Omissa kisahermoissa on paljon parannettavaa ja en tykkää yhtään siitä, että karjun koiralle omista mokistani. Olen mm. saanut Velhon tosi epävarmaksi putkeen lähetyksissä O_O Muutamia kieltoja otettu putkilta kun yhtäkkiä iskeekin epävarmuus. Kepit tuntuu olevan meidän vihollinen nro 1, viime vuonna ongelmana oli viimeiset välit ja nyt ensimmäiset. Rimat on alkaneet pysyä paremmin sielä missä kuuluukin, hyppytekniikka on inasen parempi mitä muutama vuosi sitten ku aloiteltiin kisaamista. Velhon kevään sairastelun aikana totesin, että ei taideta koskaan nousta kolmosiin, mikä meillä oli ainoastaan tavoitteena agilityssä - yksinkertaisesti tulee ikä vastaan. Aina tässä käy agilityn kanssa näin - just kun olen pääsemässä ns samalle radalle koiran kanssa niin hommat pitääkin laittaa poikki. Niin kävi Ruutin kanssa, Varman kanssa, Riivan ja nyt todennäköisesti Velhon kanssa :( Vaan onneksi se koira ei siitä rikki mene, paimennus on kuitenkin meille se ykköslaji ja muut tulee sitten perästä.

https://youtu.be/ExxAz7cIzGs Velhon hyppäri helmikuulta, en yksinkertaisesti jaksanut jäädä nillittämään keppien viimeisestä välistä ku alku oli sujunu niin hyvin :D 

Oman seuran aksakisoissa kisasi maaliskuussa kaksi Erimoosta ku Ketku Ritunpoika Konnankoukku kisasi kaikki kolme rataa - hypäriltä hienosti toinen LUVA ja agiradoiltakin vitoset vain puomin kontakteilta! 


Ketku Ritunpoika Konnankoukku


Huhtikuussa Ruu eli Erimoone Näppituntuma kävi korkkaamassa tokouransa omistajansa Kirsin kanssa Oulussa. Tulosta ei tullut mutta kokemusta ja treenilistaa ainakin! Tulosta tärkeämpää oli, että nuorimies jaksoi iloisesti tehdä koko suorituksen ajan eikä lamaantunut kisajännityksestä! Ei muuta kuin kohti uusia kokeita (tekisi mieli sanoa että teillä on aikaa mutta niin mäkin olen itselleni sanonut ja look where that led us :P )


Nuorimies Erimoone Näppituntuma "Ruu"


Rallytokossa on useampi kasvatti ahkeroinut kevään aikana! Listaan vaan alle sillä näitä on niin monta :D


Erimoone Naamaraja "Terho"


Erimoone Naamaraja "Terho"
ALOHYV 89/100 RTK1, Seinäjoki 7.4.2023
ALOHYV 82/100, Seinäjoki 7.4.2023
ALOHYV 97/100, Lapua 1.4.2023

Erimoone Työvoitto "Velho"
VOIHYV 90/100 RTK3, Vaasa 10.6.2023
VOIHYV 77/100, Seinäjoki 8.4.2023
VOIHYV 87/100, Seinäjoki 8.4.2023

Erimoone Taikausko "Tuitui"
ALOHYV 90/100 RTK1, Rovaniemi 22.4.2023

Erimoone Riivanhenki "Riiva"
VOIHYV 71/100 RTK3, Vaasa 10.6.2023
VOIHYV 75/100, Vaasa 10.6.2023
VOIHYV 72/100, Seinäjoki 20.5.2023

Erimoone Vuorenvarma "Welmu"
MESHYV 72/100 RTK4, Kristiinankaupunki 21.5.2023 
MESHYV 77/100, Kristiinankaupunki 21.5.2023
MESHYV 73/100, Seinäjoki 8.4.2023
VOIHYV 78/100 RTK3, Seinäjoki 8.4.2023

Erimoone Konnankoukku "Ketku"
MESHYV 95/100 Kristiinankaupunki 21.5.2023 -> Ensimmäinen RTVA tulos!


Unohdinkohan jonkun? Jos unohdin niin hihkaiskaa unohtuneiden tulosten omistajat. 


Omien koirien kanssa harrastaminen on toiseksi parasta mitä tiedän - parasta on nähdä että joku muu kokee saman fiiliksen mun kasvattaman koiran kanssa. <3


Eli "nuonvaan" RTK3set Riivalle ja Velholle! Kuten pisteistä näkyy, Velho osaa seurata, Riiva ei. Voisimpa tälleen vuoden keskivaiheilla sopivasti tehdä seuraavan postauksen laumani tämän vuoden tulostavoitteista, en muista koska olisin sellaista julki antanut! Joten stay tuned.


Tiina ja Welmu (E. Vuorenvarma) kisoissa 10.6.2023

Tiina ja Ketku (Erimoone Konnankoukku) radan jälkeen 10.6.2023


Näyttelyissäkin on ehtinyt muutama kasvatti käymään:


Kalju-K Kikalle (Kiusanhenki) harrastus H Lapualta, kiitos Sakari Poti!
"Riista. Keskikokoa hieman kookkaampi. Mittasuhteiltaan hieman pitkä. Kevyt tyyppi, kevyt pää. Tiivis runko, hyvät kulmaukset. Raajaluusto saisi olla vahvempi. Tänään kovin alaston. Häntä saisi taipua tarmokkaammin reidelle. Hyvä liike, rauhallinen luonne."


Erimoone Laatuaika "Unna" EH samaisesta Lapuan ryhmiksestä
"Musta vaalein merkein, keskikokoa hiukan kookkaampi. Mittasuhteiltaan hiukan pitkä. Kevytpiirteinen pää. Tiivis runko. Hyvät kulmaukset. Turkki ei parhaimmillaan. Häntä saisi taipua reidelle tarmokkaammin. Hyvä liike, terhakka luonne"


Keuruulla kehässä kävi ensimmäistä kertaa sijoitusnarttu Nauruterapia eli Hely. Helyllä oli selkä pahasti jumissa ja vieras tilanne jännitti sitä kovasti joten odotetusti selkälinjan epätasaisuudesta sekä epävarmuudesta tuli noottia mutta muuten tuomari Kakko piti koirasta!


Erimoone Nauruterapia "Hely" (kuva Saana Y)
"Hyvä koko ja mittasuhteet. Riittävä luusto. Hieman laskeva kuono ja kapea pää. Pyöreät silmät, hyvä kaula, hyvä rintakehä. Kauniisti kulmautunut. Turhan pysty lantio. Riittävän karkea peitinkarva. Alaskiinnittynyt häntä. Liikkuu takaraajat rungon alla. Saisi esiintyä varmemmin. Ystävällinen"
AVO H


Erimoone Riivanhenki "Riiva"
"10-v. Kookas, hyvät nartun mittasuhteet ja raajakorkeus. Oikeanlinjainen mutta kapea pää. Hieman pyöreät silmät ja kookkaat korvat. Hieman pysty lantio, sopivasti kulmautunut. Ei tänään parhaassa pohjavillassa, riittävän karhea peitinkarva. Liikkuu riittävällä askeleella, hieman voimattomasti takaa"
AVO EH2

Luonnetestissä on käynyt myös aika liuta ! Useammasta on videomateriaaliakin tulossa youtubeen jahka päästään editoimaan!


Kangasala 22.4.2023
Puputti & Vuorisalo

Erimoone Nyrkkisääntö 
+1b, +1b, +1, +2a, +1b, +1, +1, +3 laukausvarma +++
+140 pistettä


Isokyrö 21.5.2023
Puputti & Vuorisalo

Erimoone Naamaraja
+1b, +1b, -1, +2a, +1b, +1, +1, +3 laukausvarma +++
+138 pistettä

Erimoone Nauruterapia
-1, +1b, -1, -2, +1b, +2, +1, +3 laukausvarma +++
+83 pistettä

Erimoone Mielenrauha
+1a, +1b, +1, -2, +1a, +2, +1, +3 laukauskokematon ++
+115 pistettä

Erimoon Luonnonlahja
-1, +1b, -1, +2a, +1a, +2, +1, +3 laukauskokematon ++
+123 pistettä

Erimoon Laatuaika
-1, +1b, -1, +2b, +1b, +2, +1, +3 laukausvarma +++
+123 pistettä


Ihan hyviä tuloksia, ei mitään maata kaatavan hirvittävää kenelläkään, toki olisin sijoituskoiralle toivonut vähän parempaa tulosta mutta näillä mennään. Omalta osalta voin Luonnonlahjan eli Pulman puolesta sanoa että tulos oli aivan sitä itseään - taisteluleikit toimii sillä hyvänä motivaationa ja se taistelee vieraidenkin kanssa mielellään, ihan mistä vain! Ihanaa että Riemuäidin taisteluhalu on periytynyt! Semmonen "en halua ottaa vastuuta mistään vaikeasta" -tyyppinenhän se on ollessaan tuolla lauman häntäpäässä ikänsä puolesta. Mutta luojan kiitos se antaa periksi eikä ole mikään turha leukojen loksuttaja, Kiusan kanssa olis tullu hakkelusta jo semmosen kanssa. Pulma on vilkas, hyväntahtoinen tyyppi joka rakastaa leikkimistä kaikissa sen muodoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti