torstai 20. syyskuuta 2012

Alkoihan se juoksu

Ja heti täyty laittaa pentublogi tuleville pentueille pystyyn :) Ruuti aloitti siis eilen vihdoin kauan odotetun juoksunsa (no, 10 päivä tuli 7 kk edellistä) ja niimpä mun ensimmäisiä kasvatteja saadaan oikeasti alkaa haaveilemaan :) Son kummallista, miten sekaisin yks juoksu voi ihmisen saada ;D
Ruutille on varattu vielä silmätarkki ensi viikon torstaille (vanhakin lausunto olisi vielä vuoden voimassa) ja mitä ilmeisimmin käyn hakemassa uroksen tänne sitten perjantaina :) Vähän täytyy kirjoitella näitä fiiliksiä yms jonnekkin ylös, tuntuu niin kovin jännältä tää koko pentuprojekti mutta eiköhän tää parin pentueen jälkeen ala menemään rutiinilla - sitten onkin kiva joskus myöhemmin lukea näitä ensimmäisiä "paniikki" päivityksiä, mitä mielessä on pyörinyt kun mahdolliseen astutukseenkin on reipas viikko aikaa..

Kotisivut on vielä työn alla, sinne tulee tiedot aikanaan yhdistelmästä ja tiedot varmaan laitan tännekkin sitten :) Uroksen tiedot uhkasin julkaista vasta kun ultrassa on käyty, meillä on nää uros asiat mennyt niin monesti puihin vuosien aikana etten uskalla paljoa hehkutella, odotetaan siis tuonne lokakuun lopulle, löytyykö sieltä ketään :) Oi voi, täytyisi varmaan itsekkin toppuutella ja valmistautua siihen ettei sielä sata varmasti olekkaan pentuja... Mutta jos jostain syystä tästä juoksusta ei pentuja tule niin yritämmä seuraavasta vielä eli huhti-toukokuun 2013 juoksusta. Mutta peukut pystyyn, on tätä odotettu.

Vaikka isukkia en vielä paljastakkaan niin nartustahan voisin kirjoittaa vaikka kokonaisen romaanin ;) Ruuti siis elelee minun ja kahden muun nartun kanssa samassa porukassa, Ruuti on keskimmäinen, iät siis 8, 5 ja 1 v 8 kk. Laumassa Ruuti on tullut hyvin toimeen aina, ei ole mikään kiipijä eikä mikään räyhäpelle. Ennen Varmaa Ruuti nautti olostaan lauman juniorina ja vein sen luonnetestiinkin ja tuomarit sanoivat arvostelussa että lauman nuorimmaisen "rooli" näkyi koirasta heti, vähän sellainen "ku ei mun oo koskaa tarvinnu ite ajatella" -blondi.Varma otti juniorin paikan 2011 keväällä ja Ruuti muuttui parissa viikossa viisaaksi aikuiseksi ;D Tokihan son edelleen samanlainen tohottaja ku ennenki mut ei ehkä nii paha sählä enää.

Ruutin speksit:

Virallinen nimi Taikahallan Jäkälätassu 
Syntymäpäivä: 21.07.2007
Isä: Taikahallan Hankien Hurmuri "Huurre" -05
Emä: Sagaberran Eahketnasti "Piki" -05

Lonkat: A/A (Matalahkot lonkkamaljat)
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0 (10/08)
Silmät: OK (11/11), PRA-prcd status: a (vanhemmat A + A)
Selkäranka: OK (Ell. Ventelä 11/09)
TGA-negatiivinen (12/10)

Harrastuksista
Agility: MAXI2, 2 x LUVA
Toko: ALO2
Näyttelyt: ERI, SA, PN4
Muuta: Harrastaa satunnaisesti myös hakuilua metsässä / raunioilla sekä haistelee jälkiä pelloilla/ metsissä. Potentiaalia olisi ehdottomasti mutta ohjaajaa ei kiinnosta palveluskoira puolen tottiksen opettaminen ;D Ehkä eläkkeellä sitte.

Luonnetesti
Testituomareina Jari Keinänen ja Riitta Lehmuspelto

Toimintakyky: -1, pieni
Terävyys: +1, pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +1, pieni
Taisteluhalu: -2, riittämätön
Hermorakenne: +1, hieman rauhaton
Tempperamentti: +2, kohtuullisen vilkas
Kovuus: -2, pehmeä
Luoksepäästävyys: +3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
++ Laukauskokematon

Plussaa 112 ja miinusta 51, loppupisteet +61
Ikää testihetkellä 2 vuotta ja 9 kuukautta


Siinähän niitä speksejä vähän. Kertooko nuo sitte koirasta oikeastaan mitään? Joo, Ruutilla on ollu semi aktiivinen ohjaaja joka on reenaillu eri lajeja koiran ehdoilla viimeiset 5 vuotta ;) Ohjaaja hurahti Ruutin myötä agiin uudelleen kymmenen vuoden tauon jälkeen ja sitten ollaankin keskitytty siihen kunnolla :) Mutta kun agista siirrytään eläkkeelle joskus niin tarkoituksena olis päästä BH kokeeseen ja käydä tottelevaisuuskokeissa sen verran et se AVO1 sieltä tulis.

Olihan siinä jo vähä luettavaa. Kirjoitellaan lisää jahka kirjoitettavaa tulee :)

Jos on kysyttävää nartusta, pentueesta tai jostain mieltä askarruttavasta asiasta niin vastaan mielelläni kysymyksiin joko puhelimitse numerosta 0400-809082 tai sähköpostilla erimoone@gmail.com.


Ruuti ja emänsä Piki. Kuva: Sanna Kukkonen
Ruuti 7 vkoa <3
Ruuti 5 v. Kuva: Jonna Löytynoja
Ruuti noutaa. Kuva: Jonna Löytynoja
Seuraa. Kuva: Jonna Löytynoja
Ruuti Salme Mujusen hyppyradalla 5.5.2012. Kuva: Kati Kuuttila
Ruuti peltojäljellä 2012. Kuva: Jenni Lohikoski
Ruuti pähkinänkuoressa. <3
Sukulaisia. Vasemmalla Ruutin mummo Tsabba, Ruuti keskellä ja siskontytär viimeisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti