perjantai 21. syyskuuta 2012

Oon yleensä todella laiska päivittelemään blogeja mutta nyt tekee mieli kirjoittaa pienimmästäkin asiasta, uutuure viähätystä!

Oltiin kaverin kanssa lenkillä eilen ja tuli puheeksi madotus, tuumasta toimeen ja eilen annoin tytöille ekat satsit Axiluria, tänään saivat seuraavat setit ja huomenna sitten vielä. Seuraavan matokuurin Ruuti saa sitten seitsemännellä tiineysviikolla, sikäli mikäli sieltä pupsuja on tulossa. Pitää käydä oikeen ajan kanssa apteekissa vielä tsekkaamassa matolääketarjonta, jatketaanko vielä axilurilla vai vaihdanko merkkiä välillä.

Hauska yhteensattuma! Tuttavan koiralla alkoi juoksu samoihin aikoihin mitä Ruutillakin ja hää on astuttamassa myös narttuaan, jos kaikki menee molemmilla nartuilla hyvin niin meillä synnytellään kutakuinkin samoihin aikoihin joulukuun alussa :) Jännää ja samalla tosi kivaa että on joku jonka kanssa jakaa näitä tuskaisia fiiliksiään. Miten tuskainen sitä voi olla vaikka juoksupäiviäkin on vasta kaksi takana ja uroksen hakuunkin on vielä viikko!

Mietiskelin tuossa, miten nopeasti imettävältä nartulta katoaa lihakset ja kunto rapisee pois? Ruutihan jaksaa tehdä 15 km metsälenkkejä kevyesti, käydään lenkillä pääsääntöisesti niin että koirat saa juosta vapaana, hihnalenkkeillään ehkä pari kertaa kuussa. Mutta täytyy liikutella se järkevästi ja hyvin kantoaikana ja heti kun malttaa lähteä pentujen luota niin alkaa liikuttelemaan kevyesti, eiköhän se siitä palaudu :) Pohjakunto on kuitenkin hyvä, voisin väittää jopa että "normaalia" koiraa parempi.

Kyselin muuten värigenetiikka-Gurulta, Liisa Sarakonnulta tänään sähköpostilla mahdollisen pentujen värejä :) Mitään suurta värisuoraa ei ole odotettavissa mutta ehkä vähän vaihtelua kuitenkin! Noin 68 % mahdollisuudella ainaki ;)

Moon kyllä nii malttamatoon! Ruuti syksyllä 2012. Kaunein katse.1 kommentti:

  1. Joo no, ei mulla nyt ollutkaan tarkoitus heti agilityä alkaa sen kanssa tekemään :D Lähinnä mietin sitä vapaana lenkkeilyä, miten nopeasti voi edetä. Mutta juu, kuten sanottua, heti kun malttaa jättää pentunsa niin aletaan katsomaan liikuttamista pikkuhiljaa.

    VastaaPoista