perjantai 24. huhtikuuta 2020

Piikun & Nukan pennut syntyneet 23.4.2020

Syntyneet, veitsen kautta.

Olipahan taas yhdenlainen kokemus. Piikun lämmöt laski 36.5 keskiviikko aamuna 22.4.
Päivä meni tosi rauhallisesti ja yöllä puol 1 aikaan laitoin instaan vielä kuvan missä tuleva mamma retkottaa selällään omalla pedillään. Ummistin silmät ja niinkuin arvata saattaa, siitä se sitten lähti.

Yhden, puoli kahden välillä tuli ensimmäiset nestetipat lattialle ja Piiku oli rauhattomana pentulaatikossa. Soitin Miittalle ja varttia vaille 3 tuli ensimmäiset selkeät supistukset jotka alkoi normaaleina mutta sitten pikkuhiljaa harvenivat ja heikkenivät. Piiku kävi kaivelemassa nurkkia, käveli sisällä ja käytin välillä ulkona, välillä parempia välillä laimeampia polttoja. Puoli neljän aikoihin kokeilin ettei synnytyskanavassa ollut pentua tulossa. Syötiin Miittan kanssa aikainen aamupala ja käytin Piikun ulkona. Muutama supistus tuli pihalla mutta sisällä ne loppui kokonaan - synnytyskanavassa tuntui pentu, tarkemmin pennun pää mutta ei etujalkoja. Kokeilin fergussonia - ei vastetta. En saanut pennusta millään otetta eikä supistuksia tullut enää. Soitto sovittuun päivystykseen ja päädyttiin sitten lähtemään eläinlääkärille puoli viiden aikoihin.

Lääkäri tunnusteli Piikun synnytyskanavan ja totesi saman mitä minä, piukat paikat ja pentu on todella jumissa. Ultralla tsekattiin muiden sykkeet jotka olivat jo normaalia vaisummat. Laitettiin Piiku kalkkitippaan mutta ei vastetta juurikaan - tukospentu oli kyllä tullut sen verran eteenpäin että siitä melkein jo sai otteen mutta siltikään ei saatu sitä ulos. Leikkauspöydälle Piiku joutui loppujen lopuksi puoli seiskan aikaan - Miitta valvoi Piikun unen ja minä hoidin pennut.Ihme ja kumma, saatiin kaikki, jopa tientukko ulos elävänä! Miitta toi mulle pöydälle pentuja jatkuvasti vaan lisää ja lisää ja lisää :D Paperit mitä olin varannu loppuu melekeen heti, onneksi oli pyyhkeitä. Availin kalvot ja kuivasin kaikkia seitsemää vuorotellen ja tsekkasin että kaikki hengittää. Kun olin saanut tyypit kuiviksi ja herätteet kielelle, tsekkasin sukupuolet.
Uros
uros
uros
narttu
uros
uros
uros.

...

Voi pyhä sylyvi! Nyt kun niitä narttuja tosiaan olis useampi kaivannut ja olisi ollut kiva saada Piikun toiselle omistajalle oma sijoitusnarttu tästä. Mutta ei, toisaalta, tulipa edes yksi.

Ennen

Jälkeen
Olihan se valtavan kokonen. Pentujen ensipainot kotona oli 333-400g. Tänään oli kaikilla pikkuusen tippunut mikä on sektiopennuilla ihan normaalia. Tissillä viihtyy kaikki ja laatikossa on rauhallinen ja tunnollinen emo kera seitsemän tyytyväisen pennun. Toistaiseksi täällä kaikki hyvin vaikka surettaa toki että leikkaukseen taas jouduttiin. Takana nyt neljä sektiota: Ruutilla oli jumissa yksi pentu, mutta polttojakaan ei juuri ollut, Milan yhdeltä pennulta irtosi istukka ennen aikojaan, Kokon kohtu oli täynnä mustaa kuraa ja yksi minipieni puppy ja nyt nämä, hyvät poltot mutta iso pentu oli synnytyskanavassa jumissa eikä hievahtanutkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti