keskiviikko 5. lokakuuta 2022

Paimensukuisten lapinkoirien juhlakatselmus 2022 lauantai

Muutaman koronavuoden jälkeen Paimensukuisten lapinkoirien juhlakatselmus järjestettiin Helsingissä 10.-11.9.2022, edellinen katselmus järjestettiin 2019 keväällä Pellossa, kasvattejakin on syntynyt tuon jälkeen 5 pentueellista lisää joten tällä kertaa meitä olikin aika iso joukko paikalla mistä iso kiitos kaikille osallistuneille, te teitte mun katselmuksen <3

Hiukan oli jo logistisia ongelmia tällaisessä määrässä - mentiin mun autolla Reettan kanssa ja molemmilla Reettan koirilla oli tietysti tärppipäivät ja koska Kiusa ei ole kauhean suopea vieraille nartuille muutenkaan ja Velho on pallillinen niin nää kaks meni sitten Tiinan kyytillä :D Ajettiin perjantaina ensin Lopelle paimennustreeneihin mutta aikataulut kosahti sit sen verran et sain treenattua viidestä koirasta kaksi yhden kierroksen xD Siitä sitten majapaikkaan, meillä oli neljälle muijalle ja kahdelletoista koiralle vuokrattuna omakotitalo että ei ainakaan tule ahdasta! Hyvin mahduttiin, kiitos majotuksen löytäneelle!

Lauantaina aamupäivästä ensimmäisinä Erimoosina kehässä oli veljekset Laumavietti ja Läpimurto eli Töötti ja Tihku.


Erimoone Laumavietti "Töötti"
"Taitava poika, 1v 10kk uros. Hyvä pää ja ilme. Hyvä tyyppi. Hyvä selkä, häntä. Riittävät kulmaukset. Voisi olla hieman leveämpi edestä ja takaa. Liikkuu hyvin sivulta. Mukava luonne"
Jatkoon, sijoitus 2


Erimoone Läpimurto "Tihku"
"1v 10kk, kevyt ja kapea. Tyyppi hyvä. Hyvä pää ja ilme. Hyvät kulmaukset. Hyvä häntä. Hyvät liikkeet edestä ja takaa. Eturinta voisi olla kehittyneempi. Esiintyy hienosti"
Jatkoon, sijoitus 5


Olipa kiva nähdä poikia ekaa kertaa vuoteen! Tihkusta tulee kovasti edelleen mieleen enonsa Velho joka oli saman ikäisenä kutakuinkin saman tyylinen :D Töötti muistuttaa kovasti isäänsä vaikka kyllä siinä Riemunkin piirteitä on havaittavissa. Ystävällisiä ja hienosti käyttäytyviä ja hyvin esiintyviä nuoria miehiä, suurkiitokset poikien huoltajille!


Velho 2v


Iltapäivällä lauantaina olikin vähän enemmän hulinaa kun vuorossa oli nartuista veteraanit, seniorit, nuoret, juniorit ja pennut eli suurinosa mun omista koirista oli samaan aikaan kehässä - Varma, Riiva, Pulma ja Herja xD Ajattelin että selviän yksilöarvosteluista kun kehät oli ihanan lähekkäin mutta en mä yhtään tajunnut että melkein kaikki mun koirat on kokoomakehässä yhtä aikaa :D Varmalle sain esittäjän aika randomisti, kiitos Jonna ja Leena avusta! Pulman dumppasin Reetalle (isoäidin vastuu vaikka lupasin ettei sen tarvi esittää muita xD) ja ite esitin Herjan ja Riivan kun olivat samassa kehässä. Näiden mun koirien lisäksi kehässä oli vielä Herjan sisko Alva (E. Hikipinko), Pulman sisko Unna (E.Laatuaika), nuoremmissa mummuissa Koko (E. Silmäterä) sekä vanhemmissa mummuissa S-pentueen emo Kylkimyyryn Striida eli Mila. Oli siinä kuulkaa haipakkaa yhdelle iltapäivälle :D Pentu nartut


Erimoone Hikipinko "Alva"
"7kk ikäinen jolla viehättävä pää ja ilme. Hyvä tyyppi, hyvät kulmaukset edessä ja takana. Liikkuu ikäisekseen hyvin. Esiintyy hyvin"
Jatkoon, sijoitus 2Erimoone Henkiparantaja "Herja"
"7kk ikäinen pentu jolla rodunomainen pää ja ilme. Hyvä tyyppi, hyvät kulmaukset edessä ja takana. Liikkuu hyvin. Hyvä selkä ja häntä. Esiintyy erinomaisesti."
Jatkoon, sijoitus 4Nuoret nartutErimoone Luonnonlahja "Pulma"
"1v 10kk parkki punertavin merkein. Vahva, kaunispiirteinen pää, hieman kookkaat korvat, kulmautunut erinomaisesti takaa, niukemmin edestä. Liikkuu sivusta hyvällä takapotkulla, takaa hieman ahtaasti. Hieman pehmeä, hyvän mittainen karva. Ystävällinen luonne, esiintyy kauniisti. Purenta ok"
Jatkoon, ei sijoitustaErimoone Laatuaika "Unna"
"1v 10kk musta vaalein merkein. Kauniisti rakentunut, riittävän vahva narttu. Kaunis sivuprofiili. Hyvin kulmautunut. Liikku tasapainoisella sivuaskeleella. Hieman luisu lantio. Riittävän karkea peitinkarva, pohjavillaa puuttuu. Erinomaisessa lihaskunnossa, ystävällinen luonne. Esiintyy ja esitetään erinomaisesti."
Jatkoon, sijoitus 2
Seniori nartut Erimoone Riivanhenki "Riiva"
"9-vuotias narttu jolla rodunomainen pää ja ilme. Riittävät kulmaukset edessä ja takana. Hyvä tyyppi, liikkuu hyvin. Hyvä selkä ja häntä. Esiintyy hyvin"
Jatkoon, sijoitus 4


Erimoone Silmäterä "Koko"
"8-vuotias narttu jolla rodunomainen pää ja ilme. Hyvä tyyppi. Riittävät kulmaukset edessä ja takana. Hyvä selkä ja häntä. Sivusta liikkuu hyvin, takaa liikkuu varpaat hieman ulospäin. Reipas mummeli joka esiintyy hyvin" 
Jatkoon, sijoitus 1
Veteraani nartut

S-pentueen emä, M-pentueen isoäiti
Kylkimyyryn Striida "Mila"
”14v. Kaunis pää jossa ilmeikkäät korvat. Riittävät etukulmaukset, hyvät takakulmaukset. Kapea rintakehä, hyvä lanne, hieman luisu. Hyvä häntä. Liikkuu tasapinoisesti mutta kapeasti. Kaunis turkki, miellyttävä sivuprofiili. Mukava luonne, ikäisekseen hyvässä kunnossa. Esitetään hyvin, purenta ok.”
Jatkoon, sijoitus 4T ja V-pentueiden emo, L-pentueen isoäiti
Nereaneidon Taikausva "Varma"
"11v 8 kk. Viehättäväilmeinen veteraani. Hyvä pää ja kauniit korvat. Hyvin rakentunut. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä lanne ja lantio. Kaunis, hyvälaatuinen turkki. Liikkuu kauttaaltaan erinomaisesti. Kaunis, tyypillinen häntä. Tasapainoinen kokonaisuus. Miellyttävä luonne, esitetään hyvin. Ok purenta. Erinomaisessa kunnossa ikäisekseen."
Jatkoon, sijoitus 3


Saatiin kuin saatiinkin päivä kunnialla loppuun! Kiva oli nähdä kasvatteja omistajineen pitkästä aikaa ja sääkin suosi todella, oli jopa kuuma ja naamakin paloi :D Kiitos myös kaikille apukäsille kehissä ja kehien ulkopuolella <3 Kirjoittelen sunnuntaista vielä eri postauksen myöhemmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti