torstai 6. lokakuuta 2022

Paimensukuisten lapinkoirien juhlakatselmus 2022 sunnuntai

 Sunnuntaina jatkettiin ulkomuotokehillä. aamupäivällä urokset ja nartut iltapäivällä. Koska olen erikoistunut kasvattamaan uroskoiria niin sunnuntailla olikin aikamoisen monta Erimoosta kehässä :D


AVO1 uroksetErimoone Niskalenkki "Halti"
"2 vuotias riistanvärinen vahvapäinen, hyväilmeinen uros. Hyvin kulmautunut, liikkuu riittävällä askelpituudella. Takaa liike jää hieman rungon alle. Luisu lantio. Pehmeä, tuuhea karva. Lihavassa kunnossa. Ystävällinen luonne."
Jatkoon, sijoitus 3Erimoone Nokkapokka "Ketki"
"2v 4kk hieman kulottunut parkki punertava. Purenta ok. Pienehkö mutta vankka uros. Hieman niukat takakulmaukset, edestä kulmautunut paremmin. Vahva, hyväilmeinen pää, kauniit korvat. Liikkuu tasapainoisella, riittävän pitkällä askeleella. Takaliike leveä. Riittävän karkea karva, pohjavillaa puuttuu. Mukava luonne, esitetään hyvin"
Jatkoon, ei sijoitusta


Erimoone Nyrkkisääntö "Koda"
"2v 4kk riistanvärinen. Yleisvaikutelmaltaan paimenkoiramainen kaunispäinen ja ilmeinen. Hyvin asettuneet korvat. Hiukan niukasti kulmautunut. Liikkuu tasapainoisella hieman lyhyellä sivuaskeleella. Hieman pysty lantio. Riittävän karkea turkki. Pohjavillaa puuttuu. Ystävällinen luonne, esitetään kauniisti."
Jatkoon, ei sijoitusta

Erimoone Näppituntuma "Ruu"
"2v 4kk musta vaalein merkein. Paimenkoiratyyppinen. Riittävän vahva pää. Hieman pitkät korvat. Riittävästi kulmautunut. Liikkuu riittävän pitkällä sivuaskeleella. Alaskiinnittynyt häntä. Hieman luisu lantio. Riittävän karkea vahva karva. Mukava luonne, esitetään hyvin."
Jatkoon, sijoitus 2


Erimoone Konnankoukku "Ketku"
"2,5v riistanvärinen hieman kulottunut. Purenta ok. Kokoon nähden vahva, kompakti kokonaisuus. Hieman niukasti kulmautunut. Liikkuu tasapainoisella hieman lyhyellä askelella. Hyvä pään sivuprofiili, kauniit korvat. Murisee tuomarille, esitetään hyvin"
Ei jatkoon


En ihan hirveästi ehtinyt kehiä katsomaan kun kolmessa kehässä oli yhtäaikaa kasvatteja ja piti jonkunlaiset kuvat käydä jokaisesta näpsäämässä. Ketkun kanssa ollaan muutamassa mätsärissä oltu kesän aikana eikä ole mitään murinoita kehässä tuomarille ollut ja vaikka tuosta arvostelusta saa sen käsityksen että on murissut koko kehässä olon tuomarille niin ei, ei murissut kokoaikaa vaan oli tuomari saanut normaalisti käydä koiran läpi, ehkä enemmän sellainen "onko tässä nyt pakko olla pällisteltävänä" -murina, enemmän harjoitusta siis! Ketku oli myös kaiken karvansa pudottanut, oli tosi hienossa turkissa toukokuulla :D 


Toukokuussa 2022

Olen yrittänyt pääni puhki miettiä, mistä voi johtua kahden eri sukuisen koiran karvan kuivuminen ja punaisuuden listääntyminen? Laumakaverillaan Welmulla myös punottaa mustat osat turkista, ei tosin näin voimakkaasti mitä Ketkulla. Mä pesin pojat elokuulla mutta ei mitään vaikutusta turkkiin eli jotain tulee ravinnosta liikaa / liian vähän? Mä epäilen itse kaikkein eniten vettä?

N-pojat on kyllä kaikki oikein mutkattomia otuksia, ei mitään rähinöitä kehässä ja tyypit vaan ilosen letkeesti painelee menemään :D Hyvin mutkattomia tapauksia! 

AVO2 urokset


Avo2 uroksissa kisasi veljekset V-pentueesta, Vastakaiku, Voimavara ja Vuorenvarma. Myös Villipeto oli kehään ilmoitettu mutta ei ollut paikalla. Vinskiä mietin kans ilmoittaa mutta oli jo tarpeeksi kova luotsaaminen tuossa porukassa mutta ensi vuonna otan sen kyllä mukaan myös!Erimoone Voimavara "Kaiku"
"4 vuotta. Kaunis ilme, hyvä pää ja korvat. Hyvät kulmaukset. Oikea rintakehän muoto ja pituus. Hieman pitkä lanne ja pysty lantio. Kiiltävä karva. Kauniisti kannettu häntä. Mukava luonne, liikkuu tasapainoisesti. Purenta OK"
Jatkoon, sijoitus 5Erimoone Voimavara "Vyyhti"
"4 vuotias siro uros jolla nätti pää. Hyvät korvat. Kapea ja lyhyt rintakehä. Sopiva lanne, hieman pysty lantio. Niukat etukulmaukset, hyvät takakulmaukset. Hyvä hännän kanto, energinen esiintyjä. Liikkuu kapeasti edestä ja takaa, sivusta hyvin. Iloinen luonne, purenta ok, kivekset ok."
Ei jatkoon
Erimoone Vuorenvarma "Welmu"
"4 vuotta. Tasapainoinen sivuprofiili. Hyvät kulmaukset, sopiva rintakehän pituus ja muoto. Hieman pitkä lanne. Kauniisti kannettu häntä, karkea karva. Liikkuu tasapainoisesti. Esiintyy hyvin. Mukava luonne, kivekset ok."
Jatkoon, ei sijoitusta
Kaiku ja Vyyhti taisivat olla kehässä ensimmäistä kertaa! Vyyhtiä ei ihan napannut tuo kehässä seisoskelu mutta Kaikuhan veti niin täysiä että oli tosiaan luokkansa viides! Minä esitin Welmun yksilöarvostelussa kun Tiina oli samaan aikaan Ketkun kanssa kehässä, hän on yhtä kiltti menijä kuin äitinsä <3
AVO3 uroksetErimoone Työvoitto "Velho"
"7-vuotias, keskikokoinen, mittasuhteiltaan ja tyypiltään oikea. Hyvät kulmaukset. Riittävä raajaluusto. Kaunisilmeinen pää. Purenta ok. Hyvä selkä. Aavistuksen luisu lantio. Liikkuu hyvin, esitetään hyvässä kunnossa. Luonne OK"
Jatkoon, ei sijoitusta
Erimoone Taistelutahto "Vertti"
"7-vuotias, keskikokoinen tyypiltaan ja mittasuhteiltaan erinomainen. Hyvä raajaluusto ja kulmaukset. Hyvä pää, oikea purenta, kaunis selkälinja. Aavistuksen luisu lantio. Liikkuu hyvin ja tehokkaalla askeleella. Muhkea turkki. Ystävällinen, avoin luonne"
Jatkoon, sijoitus 3


Anniina oli kehässä Velhon kanssa kun mä olin Welmun kanssa, Velho on niin huoleton et sen voi antaa vietäväksi kelle vaan. Vertin kuvan oon ottanu minä mutta en oo ihan satavarma olisko Tiina J ottanut tuon Velhon ja Anniinan kuvan?
Verttiä näin nyt vuoden jälkeen ja olipas sille kasvanut muhkea karva nyt kun laskeutunut kives poistettiin kun vuosi sitten Vertillä todettiin anaaliadenooma. 


Ja tällainen maailman rakkain turistipoika löydettiin kehänlaidalta! 
Erimoone Hyökyaalto "Kamu" 
Kamu oli kannustusjoukoissa ja niin kovin iloinen nuorimies <3


Iltapäivällä jatkettiin tytöillä joita ei sitten ollutkaan enää montaa - sisarpuolet Minttu ja Kiusa sekä toiset siskonpuolikkaat Riemu ja Kaino!


AVO1 nartut
Erimoone Kiusanhenki "Kiusa"
”2,5 vuotias, riistanvärinen siro narttu. Hyvä selkälinja. Riittävät kulmaukset edessä ja takana. Esitetään erinomaisesti. Vähän kapea etuosa. Tasapainoinen kokonaisuus. Rauhallinen ja helppo käsitellä.”
Jatkoon, putosi viimeisenä sijoittuvista!Kiusahan oli ihan villikortti koko katselmukseen! Meillä on ollut isoja ongelmia sen ravin kanssa ja vaikka ravi irtoaa pyöräillessä niin hihnassa ei millään! Kiusalla on alla myös tapaturma jonka seurauksena lantio on hiukan vinossa ja käyttää takapäätään epätasapainossa. Ollaan saatu jumppavinkkejä vaasassa toimivalta Koirien kuntopajalta Merjalta ja ollaan nyt toukokuusta saakka käyty vesijuoksussa kerran kuukauteen ja vitsit mikä ero on takaosan käytössä! Nyt on toki juoksu tulossa mikä tukkeuttaa tuota lanneosaa mutta ihan äärimmäisen kiitollinen Merjalle avusta Kiusan kuntoutumisessa! Saatiin kun saatiikin kehässä ravia esiteltyä ja meni muutenkin koko viikonloppu tosi kivasti Kiusan kanssa <3 Se oli rauhassa häkissä ja käyttäytyi todella mallikelpoisesti mikä yllätti mut täysin. Kiusahan on suhteellisen pirskahteleva tyttönen näin niinku kotioloissa mutta ilmeisesti se tommoses tapahtumas vetäytyy vähän kuoreensa ja antaakin itsestään aika seesteisen kuvan, tai ainakin näin mä sen tulkitsen. AVO2 nartutErimoone Mielenrauha "Minttu"
"3v narttu jolla viehättävä rodunomainen pää ja ilme. Taittokorvat. Hyvä tyyppi, hyvät kulmaukset edessä ja takana. Liikkuu hyvin edestä, takaa ja siuvlta, Hyvä selkä, hyvä häntä. Rintakehä voisi olla leveämpi. Tänään hieman tuhdissa kunnossa. Mukava luonne"
Jatkoon, ei sijoitusta.
Erimoone Valontuoja "Kaino"
"4v narttu, jolla hyvä rodunomainen pää ja ilme. Edestä saisi olla paremmin kulmautunut. Takana kulmaukset hyvät. Eturinra voisi olla voimakkaampi. Hyvä selkä, hyvä häntä, hyvä tyyppi. Erinmainen kunto. Esiintyy hyvin."
Jatkoon, sijoitus 5


Tämä on taas näitä suoraan sanovien kasvattajien ristejä kannettavaksi xD Näin Mintun sunnuntaina ekaa kertaa piiiiiiitkään aikaan ja huusin heti että "VOI HERRANJUMALA MIKÄ LÄSKI SIKA SE ON" xD Tervetuloa katselmukseen Satu! En kyllä muusta valita kasvattieni kohdalla paitsi liiasta ihrasta huomautan kyllä heti ja hyvin napakasti, ei oo mitään tekosyytä sille, miksi koira saisi olla ylipainoinen (varsinkaan D/D lonkilla...). Muutama kilo pois niin helpottuu Mintullakin olo! Muuten Minttu oli mennyt todella paljon eteenpäin ihan yleisesti ja teiniajan myrskyt taitaa olla nyt historiaa :D

Kaino niin uskollisesti yhdessä Reettan kanssa puksutti kehässä! Minusta on niin liikuttavan ihanaa nähdä, miten Reettan molemmat tytöt palaa halusta tehdä Reettan kans ihan mitä vaan yhdessä! Oli se sitten katselmuksessa kehän kiertäminen tai rallytoko tai paimennus - ne on aina ihan täysillä mukana! <3 AVO3 nartut


Erimoone Taivaanlahja "Riemu"
"7-vuotias mittasuhteiltaan ja tyypiltään erinomainen. Hyvä raajaluusto. Kulmaukset ok. Kaunis nartun pää, oikea purenta. Hyvä selkä, hieman luisu lantio. Kaunis, tehokas sivuliike, takaa hieman ahdas. Ystävällinen luonne. Esiintyy ja esitetään erittäin hyvin."
Jatkoon, sijoitus 4
Voin sanoa et melkein tuli kuuma kun niitä loppukehiä seurasi, varsinkin kun Reetta sai juosta peräkanaa kahden koiran kanssa :D Aika hyvä oli osallistuneiden kasvattien määrä kaikkiaan ilmoitettuja oli 25 joista 3 jäi pois eli yhteensä 22! Ihan huikea määrä kun miettii et kokonaisuudessaan kasvattejakaan ei ole kuin 40 kpl! 22 jatkoon pääsi laskujeni mukaan 20 ja sijoittuneita viiden parhaan joukkoon oli 13kpl! Tuhannet kiitokset kaikille paikalla olleille, te todella teitte mun katselmuksesta kokemisen arvoisen <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti