maanantai 10. huhtikuuta 2017

Juniorit poroilla Pellossa

Onneksi on tommosia esimerkillisiä kasvatinomistajia jotka jaksaa harrastaa ja lähteä reissuun ilman et siirtää omaa pylleröä kotoa mihinkään :D Kiitos Elina & Heidi!

T-pentueesta kaksi, Taikausko ja Taistelutahto pääsivät poroille tänä talvena. Kuvausten ja kuvien perusteella molemmat pennut käyttäytyivät tyylilleen uskollisesti poroilla. Molemmat lukivat paimennettavia eläimiä hyvin ja mitään kaahottavia kaistapäitä niistä ei ihan heti olla saamassa :D Äitinsä lapsukaisia...

Tui Taikausko ja omistajansa Elina kävivät poroilemassa kunnolla nyt ekaa kertaa, viime vuonna pikkusena Tuippa pääsi jo kosketuksiin poroihin rennosti.

Ekan päivän jälkeen Elina oli ihan ymmyrkäisenä kaikista kehuista mitä olivat saaneet ja pakahtumaisillaan pienen ruskean koiran taidoista! Puhuttiin pitkä puhelu ekan treenipäivän päätteeksi ja voi että <3 <3 Tommosilla tyypeillä tääki kasvattaja elää taas pitkälle! Elina ja Tui on vaan niin tarkoitettu just toisilleen, just noin.
Sunnuntai oli mennyt yön pohtimisten jälkeen vielä paremmin ja pieni ruskea koira oli jatkanut porojen liikuttelua. Tui on kuuliainen, reipas, nuori narttu joka uskaltaa Elinan kanssa tehdä ihan mitä tahansa! Heiän välinen suhde on kyllä käsittämätön, miten voikaan olla niin saumaton yhteistyö! Lissää Tuin poropaimentelu viikonlopusta täällä

Kuva: Tuija Mustonen

Kuva: Tuija Mustonen

Kuva: Laura Maria

Kuva: Laura Maria

Kuva: Elina Seppänen
Tuin mamma Varma samassa paikassa poroilla paria vuotta aiemmin. Jokunen saattoi bongata tämän koiramme lehdestäkin :)

Ja vielä lammastreeniäkin!
Kuva: Elina Seppänen
Seuraavana pohjoiseen suuntasi meidän Taistelutahto, Vertti. Vertti oli ihmisineen tehnyt välipysähdyksen Tiitilän etäpesässä ja nappasin Elinalta nämä kuvat (KIITOS!)

Taistelutahto & Taikausko
Kuva: Elina Seppänen

Vertti & Tui Tuima Tuikku.
Kuva: Elina Seppänen


Pari videota näin, missä Vee on työn touhussa poroilla - kovin samantyylistä menoa molemmilla sisaruksilla. Tuon ikäiset jässikät saattaa olla hyvinkin haastavia ohjattavia, lähinnä sen "iik en ehkä pysty luottamaan itseeni" asenteen takia, minkä tunnistan kyllä Varmassa olleen hyvinkin vahvana nuorna tyttönä :) Ja samoin tunnistan tuon velipojastaan Työvoitosta (JOKA tosiaan muutti meidän laumaan loka-marraskuulla, mistä en oo muistanu mitään kirjoittaa!) Viikonlopun aikana kuitenkin Verttikin oli saanut lisäpontta tekemiseen ja häntä oltiin hiukka kannustettukin ottamaan laukka-askeleita mistä pieni poika vallan innostui! Liikuttava rakas lohikäärmepoikani <3 Kiitos Heidillekkin aktiivisuudesta!

Taistelutahto Vertti,
Kuva: Tommi Heiskanen
Josko ensi vuonna yrittäisi järkätä itseään taas poroille jonnekkin väliin :) Sijoitustyttö Akka (Tähtitiede) yritti saada paikkaa molempiin tämän vuoden testeihin mutta ei irronnut testipaikkaa... Parempi onni ensi vuonna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti