tiistai 14. syyskuuta 2021

22.8.2021 Rallytokon superpäivä Seinäjoella

 Meidän oli ihan ensimmääseksi tarkootus tehdä Erimoos-invaasio Kauhavan ryhmänäyttelyyn 22.8 mutta tuli ennaltailmoittamaton tuomarimuutos joten peruttiin sitten kymmenen koiran osallistuminen niistä bileistä ja suunnattiinkin Seinäjoelle rallytokoilemaan! Tiina on kesän aikana motivoinu mua poikiensa (Vuorenvarma & Konnankoukku) kanssa rallyilemaan ja sain ylipuhuttua Reettan ilmoittamaan Riemun ku kehuin että Elina ja Tuituikin osallistuu ekaa kertaa alokkaaseen! Ja lupasin ilmoittaa Velhon yrittämään viimeistä hyväksyttyä tulosta avoimesta.


Elina ja Tuitui (Taikausko) avasivat koko kisat! Ei mikään helppo paikka, ensimmäiset kisat ja heti ekana radalle aamusta :D Vaan sepä ei lannistanut ja Elina ohjasi Tuituita hienosti, yks väärä kyltti vahingossa ja yhdessä eka seisominen meni istumiseksi mutta ihanan iloista, positiivistä ja reipasta menoa! Elinan ja Tuituin eka virallinen rallystartti löytyy täältä, tulos siis ALOHYV 79/100 ja tuomaripalkinto <3

Viimeisten joukossa radalle starttasi Riemu, joka on Reettan kanssa ahkerasti käynyt reeneissä syksyllä. Aimmin jo facessa hehkutin miten super ihanan näköistä näiden kahden yhteistyö on niin se oli kyllä ihan sitä samaa myös kisoissa! Ja huomasin, että "ketynä" tai "kemana" eli kennelmammana oleminen kisoissa on ihan sairaan paljon kuluttavampaa ku ite kisoissa käydessä :D Jumaleissön mua jännitti likkojen puolesta (ja hyvä LUOJA miten ylpeä mä olin kaikista neljästä tytöstä! <3) Reettan ja Riemun ALOHYV 96/100 rata löytyy täältä .


RatkiRiemukkaat sisarukset omistajineen / ohjaajineen <3


Avoimessa meitä kisasi kolme Erimoosta - Työvoitto, Vuorenvarma ja Konnankoukku. Nuorin aloitti ja 1v 7kk ikäinen teinijätkä veti ihan super hienosti radan <3 AVOHYV 88/100, rata löytyy täältä . On ihan mielettömän siistiä miten eri tahtiin saman pentueen koirat kehittyy! Ketku on semmonen lungi viilipytty ja pystyy kisaamaan tuosta noin vaan kun siskonsa syö hiekkaa ja pystyy keskittymään kerralla muutaman minuutin treeneissä, toki, Tiina on tavoitteellisesti treenannut Ketkua alusta saakka ja treenaaminen näkyy koirassa varmuutena! Kikki joutui vähän paitsioon ensin N-pentujen ajaksi ja lopulta L-pentujen ajaksi ja siitä vielä Pulman pikkupentuaikana jäi vähän vähälle huomiolle - vaan eipä tuo sitä itteään haittaa.


Toisena Erimoosena avoimeen startattiin me Velhon kanssa. Mietin pitkään kun ei oo mitään kisarutiinia alla että otanko sen hengailemaan pidemmäksi aikaa ennen omaa suoritusta vai vähän semikylmiltään (niinku treeneissä, hyi minä) ja päädyin hengailuun mikä nostikin sen virettä turhan korkealle kun ei selkeästi tajunnut että ollaan menossa halliin tekemään vaan rallyä, ei agilityä. Seli seli, treenin puute näky molemmissa!
Rata tuntui ihan järkyttävän paljon huonommalta mitä se näytti, epäilin jopa saadaanko ees tulosta :D Kuitenkin AVOHYV 84/100 ja rata on nähtävillä täältä.


Viimeisenä Vuorenvarma Diisseli (kaikella Rakkaudella Welmu) joka tasaiseen tyyliinsä teki kaikki kyltit niinkuin piti, Tiina uusi yhden kyltin (muistaakseni saman käännöksen mikä me uusittiin?) ja Tiina innoissaan lähti vähän hakemaan Welmuun vauhtia edellisen kyltin kohdilta ja bling, koira ja ohjaaja ulos kehästä vahingos ja HYL. Siihen saakka oli 90 pisteen rata vauhdista huolimatta mutta näin tällä kertaa! Nään Welmussa kyllä niin paljon samaa "hankaluutta" mitä emässään - fiiliksen ja tähtien täytyy olla tasan tarkkaan kohdillaan että homma toimii vauhdikkaammin! Jos epäilyttää tai fiilis ei jostain syystä oo jommalla kummalla hyvä, homma menee tervaksi. Welmu sentään tekee kaiken mutta Varmahan osasi nuorena lyödä hanskat ihan totaalisesti tiskiin et reenaa ämmä ite paremmin. Welmun ja Tiinan rata täällä.


Vasemmalta Konnankoukku ja Varman jälkikasvu: Vuorenvarma, Taikausko, Taivaanlahja ja Työvoitto.


Kiitos Elina, Reetta ja Tiina kun osallistuitte ja teitte mun päivästä unohtumattoman <3 On niin siistiä nähdä omat kasvatit nauttimassa tekemisestä omien ihmistensä kanssa <3Nyt pitäis alkaa sitten treenaamaan nuorisoa alokkaaseen ja vanhempia voittajaan! Ruuti ei enää kisaa kun kevään virtsatulehdus haperoitti sen pään toiminnan aikalailla mutta Varman, Velhon ja Riivan kanssa olisi tarkoitus keväällä startata voittajassa! Josko samoissa kisoissa sitten jungsterit eli Vinski, Kiusa ja Pulma starttaisi alokkaassa! Eli multa tulis jo pelkästään viisi Erimoosta helmikuun kisoihin, mites Reetta, Tiina, Anniina, Satu? :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti