sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Kaksi uutta paimennustaipuvaista kasvattia! + treenit Kerimäellä

16.9 illasta suunnattiin Mötkyn ja koirien kanssa Varkauteen ja lauantaina aamulla jatkettiin matkaa Kerimäelle Lumiluodon Riitan oppiin. 

Treeneihin olin ilmoittanut Elmon ja Riivan. Edellisellä kerralla Riiva selkeästi jähmettyi kun oli lampaat, jotka katselivat koiria takaisinkin, huomasi taas miten pitäisi käydä eri pakoissa ja eri tyylisillä lampailla niin koira oppisi lukemaan paremmin :) Oppia ikä kaikki!

Elmolla virtaa piisasi! Somerolla kesällä se hiukka mietiskeli, mitäs nää villapyllyt onkaan mutta nyt oli eri ääni kellossa! Elmo oli vauhdikas mutta siitä huolimatta äärettömän kiltti paimennettaville! <3 Kaksi kierrosta tehtiin sille ja päästiin taas ohjaajalle opettamaan sauvan käyttöäkin :) 

Riivasta laitoin kouluttajalle piiiiitkän selostuksen, mitä ja miten ollaan treenattu ja mistä kenkä puristaa - kouluttajan on helpompi neuvoa, kun tietää, mikä mättää :) Tehtiin kolme lyhyehköä pätkää kahden pätkän sijasta - ekalla oli ihan ok juttuja, toka meni vähän huonommin ja kolmas ! AIVAN HUIKEA TREENI! Ekaa kertaa _ikinä_ paimenessa musta tuntui, että me oltiin yhdessä koiran kanssa siirtämässä lampaita aitauksesta toiseen, koira yritti, kokeili ja tarjosi asioita aktiivisesti ja mä osasin ohjata sitä just niin vähän, ku tarvi! Aivan MIELETÖN! Mä sanoinkin ukolle reenin jälkeen että tää meni niin hienosti, että voisin jättää paimennustreenit tähän :D Mutta eeeeei, jatkamma keväällä! Mä leijun tässä flowssa pitkään ;) En voi kylliksi kiittää Riittaa, ihan huikee fiilis kyllä!

Sunnuntaina jatkettiin matkaa Varkaudesta Kuopioon Vehmersalmelle, entuudestaan tuttuun paikkaan taipumustestiin :) Oli jotenkin nostalgista olla sielä "taas"! 
Arvottiin aamusta numerot - Reetta ja Riemu sai numeron 5 ja me Elmon kanssa 7. Oltiin siis "onneksi" eri ryhmissä :)

Sosiaalisuus-osiot meni kivasti molemmilta, molemmat oli kuulolla ja hanskassa. Tyypeillä oli siis pari kertaa lampaiden ihmettelyä takana ja alla meidän arvostelut!

Riemu, Erimoone Taivaanlahja

Luontaiset ominaisuudet:
Sosiaalisuus ihmisiä kohtaan: Erittäin hyvä - luoksepäästävä, avoin.Sosiaalisuus muita koiria kohtaan: Erittäin hyvä - sosiaalinen.Fyysinen olemus: Erittäin hyvä - valpas.Tottelevaisuus: Erittäin hyvä - tottelevainen.Asenne: Erittäin hyvä - rauhallinen, varma.

Paimennustaipumukset:Kiinnostus laumaan: Erittäin hyvä - hakeutuu lauman luo.Laumaa lähestyminen: Erittäin hyvä - rauhallinen, kiinnostunut.Lauman kohtaaminen: Erittäin hyvä - rauhallinen/varma/kiinnostunut.

Tyyli:Käyttää silmää lauman hallitsemiseen - ei lainkaan.Osoittaa pyrkimystä tasapainottaa laumaa ohjaajalleen - paljon.Sopeuttaa voimankäyttöä laumaa kohtaan - paljon.Työskentelee haukkuen - ei lainkaan.Pyrkii kasaamaan laumaa kokonaisuutena - paljon.Työskentelee keskilinjalla - paljon.Työskentelee liikkeen kautta - paljon.Yleistä/kommentteja: Hieno suoritus!


Elmo, Erimoone Työvoitto


Luontaiset ominaisuudet: Sosiaalisuus ihmisiä kohtaan: Erittäin hyvä - luoksepäästävä, avoin. Sosiaalisuus muita koiria kohtaan: Erittäin hyvä - sosiaalinen. Fyysinen olemus: Erittäin hyvä - valpas. Tottelevaisuus: Erittäin hyvä – valpas, tottelevainen Asenne: Erittäin hyvä - varma.
Paimennustaipumukset: Kiinnostus laumaan: Erittäin hyvä - hakeutuu lauman luo. Laumaa lähestyminen: Hyvä - Huomioiva Lauman kohtaaminen: Erittäin hyvä - rauhallinen/varma/kiinnostunut.
Tyyli: Käyttää silmää lauman hallitsemiseen - ei lainkaan. Osoittaa pyrkimystä tasapainottaa laumaa ohjaajalleen - vähän Sopeuttaa voimankäyttöä laumaa kohtaan - vähän Työskentelee haukkuen - ei lainkaan.
Pyrkii kasaamaan laumaa kokonaisuutena - vähän Työskentelee keskilinjalla - vähän Työskentelee liikkeen kautta - paljon Yleistä/kommentteja: Lisää harjoitusta!

Nuan vaan,näinollen hyväksytysti testattuihin kasvatteihin saadaan kaksi lisää!

PAIM-T Erimoone Ruutitynnyti
PAIM-T Erimoone Riivanhenki
PAIM-T Erimoone Taistelutahto
PAIM-T Erimoone Taivaanlahja
PAIM-T Erimoone Työvoitto

Kiitos ihanat, aktiiviset kasvatinomistajat ! :) Jatkamme harjoituksia taas ensi keväänä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti