maanantai 24. lokakuuta 2016

Lappalaiskoirien rotumestaruus toko Torniossa 8.10

Kuva Veli-Pekka Suuronen


Kyllä sitä lokakuullekkin tuli ohjelmaa vaikka ajattelin hiljaisen syyskuun jälkeen ettei kisarintamalla paljoa enää tapahdu. Mutta tapahtuuhan sielä!

7.8 suunnattiin Vellun ja koirien kanssa Kemiin yöksi hotelliin ja siitä aamusta Tornioon rotumestaruustokoihin. Meillä oli ollut "pientä" härdelliä koko viikko koirien kanssa ja perjantai aamusta oli vielä epävarmaa, lähdetäänkö edes reissuun. 
Härdellistä johtuen, meidän viimeistelytreenit oli jääneet käytännössä kokonaan pois, mikä tarkoitti sitä et käytännössä koko avo oli vielä ihan auki mutta samapa se, ja uskokaa mua, harrastaminen ja kisaaminen on paljon mukavampaa kun jättää sen kireän pipon kotiin ja menee nauttimaan yhdessä tekemisestä ja siitä, että meillä on tähän mahdollisuus.

Tuosta kokeesta alkaa olemaan jo sen verran aikaa ettei vanha muista mitään yksityiskohtaisesti :D Paikkaistumista ollaan treenattu kerran ja siihen nähden Ruu veti sen tosi hyvin, vasta viimeisten sekuntien aikana lysähti maahan "ei ny jaksa enää" :D Oltiin eka koirakko kehässä joten käytiin vähä hengittääs ulkopuolella ja takas kehään. Seuraaminen oli kelvollista, vähän semmosta semi ylivirittynyttä härppäämistä mutta oikein iloinen ja hyvä fiilis! Liikkeestä maa ok, pa vähä innokas ja vino. Luoksari ok, ruutu (OSAAMISEEN) nähden niin perfect ku olla ja voi ! Mä lähetin ennakkoluulottomasti sen ruutuun ja sinnehän se sujahti, jäi vähän reunaan mut so what. :) Merkkiä sei tahtonu kiertää, oli vähä hämärästi aseteltu koko merkki... Hypyssä kopsautti lautaan, kaukoissa istumiset ei toiminu yhtään ja liikkeestä istumisen teki maahanmenona. Nouto passeli! Fiilis loistokas! Tällä hyvänmielen räpellyksellä irtosi kuitenkin rotumestaruus avoimesta, AVO3 pistein 203/320, alla vielä pisteet

Rakkaus. Me valmistauduttiin toiseen kierrokseen :D
Kuva: Veli-Pekka Suuronen


NimiPisteetTulosMax.
Paikalla istuminen ryhmässä 1 min / Sittande i grupp 1 min ( kerroin:3 )
0
030
Seuraaminen / Fritt följ ( kerroin:3 )
10
3030
Seisominen seuraamisen yhteydessä / Ställande under gång ( kerroin:3 )
0
030
Luoksetulo / Inkallande ( kerroin:3 )
9,5
28.530
Istuminen ja maahanmeno seuraamisen yhteydessä / Sättande eller läggande under gång ( kerroin:2 )
9,5
1920
Lähettäminen määrätylle paikalle ja maahanmeno / Sändande med läggande ( kerroin:3 )
9,5
28.530
Noutaminen / Apportering ( kerroin:4 )
10
4040
Kauko-ohjaus / Fjärrdirigering ( kerroin:3 )
5
1530
Estehyppy / Inkallande med hopp över hinder ( kerroin:3 )
8
2430
Merkin kiertäminen ja paluu perusasentoon / Sändande runt en kon ( kerroin:3 )
0
030
Kokonaisvaikutus / Helhetsintryck ( kerroin:2 )
9
1820
Tuomarina oli mulle ihan uusi tuttavuus, Marja-Leena Hituri. Tykkäsin todella paljon! Ei turhia jaaritellut liikkeiden välissä ja kaikki oli tosi sujuvaa :) Eniten tästä kokeesta jäi mieleen kokonaisvaikutuksen kommentit "Jos seuraavaan kokeeseen opetat noi liikkeet loppuun niin sitten se olis 10. Mutta jätetään seuraavaan kertaan vielä parannettavaa! Ohjaat koiraasi tosi kauniisti ja teillä on kivaa yhdessä" OMG <3 Tällä jaksaa taas pitkään!

Rotumestari. <3


Torniosta jatkettiin matkaa Ivaloon viettään syyslomaa. Sunnuntaina käytiin ihanasti aamupalalla Ruutin kasvattajan, Sannan luona ja vielä Siidassa kiertämässä näyttelyt ja ulkomuseo. Iltapäivällä käytiin lenkillä ja mun yksi haaveista, saada samaan kuvaan kolme narttu sukupolvea toteutui! Katsokaa näitä <3

<3 En kestä! Meleke itkettää tätä kuvaa katsoessa. Siinä ne on, Sagaberran Eahketnasti, Taikahallan Jäkälätassu ja Erimoone Riivanhenki. Isoäiti, äiti ja tytär. Paimensukuiskannassa paljon vaikuttaneen Irenen alenevaa narttulinjaa. :)


Piki oli sporttisemmassa kunnossa mitä tyttärensä :D Sielä ne kolme viilletti menemään pitkin metikköä. Ruuti on kropaltaan kyllä ihan ku emänsä!


Ivalosta jatkettiin matkaa Pelkosenniemelle, Pyhälle. Pyhällä käytiin heittämässä päivävaellus Noitatunturille ja seuraavana päivänä pitikin ajella jo takaisin kotiin. Alla pari kuvaa reissusta!

Inarissa, TuulisjärvelläRetkikuntamme karvakamut, Aulis, Riiva ja Ruuti

Pääsimpä kuvaamaan Ruutin vielä just tällä rannalla! Tossa Märi juoksenteli 7 viikkoisena pikkulikkana kun ajeltiin Ivalosta kotiin, <3

Sama ranta. Samat tyypit. 9 vuotta välissä. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti